Удивително точна и мрачна прогноза за биткойн от 2013

Предсказание за биткойн се сбъдна, след като по-рано този месец криптовалутата превиши 10 000 долара

Курсът на биткойн от 10 000 долара е бил предвиден удивително точно от потребител на популярния сайт Reddit още през август 2013 г., припомнят наблюдателите на пазара.

Luka_Magnotta, който се представя като пътешественик във времето, е публикувал в Reddit съобщение от 2025 г., за да предупреди до какво ще доведе интеграцията на криптовалутата в икономиката. Първата прогноза от 1000 долара за биткойн през 2015 г. не се сбъдва – тогава криптовалутата се търгува за 250 долара, но втората – за 10 000 долара през 2017 г. е абсолютно вярна.

Предсказанието се сбъдна, след като по-рано този месец курсът на най-популярната криптовалута наистина достигна 10 000 долара, а вече атакува и следващата бариера от 11 000 долара.

Но много по-интересна е общата картина за икономиката и обществото в близко бъдеще, която чертае Luka_Magnotta. Тя е доста мрачна – икономиката не се развива, а богатите хора живеят в защитени градове, наречени цитадели.

Най-лошо е положението в Африка, според прогнозата. Правителствата там са възприели биткойн като платежно средство и са раздали на всички хора мобилни телефони, но киберпрестъпници от Русия крадат 60% от парите и континентът изпада в хаос и граждански войни.

Самият автор на прогнозата се определя като участник в съпротивата, която подготвя атака срещу интернет инфраструктурата и въобще срещу всички компютри. Подобни сценарии за бъдещето са познати и от филми като Елизиум, а сбъдната прогноза за биткойн в контекста на цялостната мрачна картина, обрисувана от Luka_Magnotta, наистина буди тревога.

Коментари по темата: „Удивително точна и мрачна прогноза за биткойн от 2013”

добавете коментар...

  1. Мръни

    Да допълня, че биткойна вече стабилно проби на пазара на валутата, щом се използва за разплащателно средство и щом вече се търгува официално по големите борси. Цената му се регулира от покупко-продажбата му. Което означава, че колкото повече купуват, толкова повече ще се вдига цената и обратното. Нал исе сещате, че ако никой не използваше златото, то нямаше да струва пукнат долар. Срива през 2018 г., който предвиждам, ще се дължи на все още раждането на койна като истинска валута. Хората ще го продават на висока цена, а когато спадне цената, други ще купуват яко койни. Което ще му надуе цената повече и от тази година през 2019 г. И тогава биткойна ще се наложи още повече. Ще пробие и по още сайтове като начин за разплащане. А когато се изкопае и последният биткойн, криптовалутата ще се стабилизира и вече ще е наистина по-ценна и от златото. Тогава растежът и спадът ще са в малки граници, защото други койни няма да се копаят. И тогава ще е второто раждане на този койн – ще се наложи навсякъде като средство за разплащане. Хартиените пари ще бъдат пренебрегвани, за сметка на биткойна, който вече ще е стабилен. Не знам обаче коя година ще се случи това “второ раждане”. Звездите това още не са ми го казали. Но няма да е далече. В рамките на до 10 години, демек до към 2025 г. Тогава и правителствата ще се намесят, защото ще искат да привлекат граждание да плащат данъци и ще централизират койна, но това вече ще е доста след 2025 , или поне така го “чувам” от звездите. Предлагам ив да купувате, докато е ниска цената и особено при спада през 2018 г., защото после ще сте на печалба. И който го огрял – огрял, който не е , изпуснал е последния влак.

  2. Мръни

    Дрън-дрън… Първо прогонозата му не е точна, ако въобще може да се нарече прогноза. Защото това е един крипто-фантастичен разказ. Биткойна тази година не е стигнал 10 000 долара, а 12 000 долара, и то при положение, че още не е приключила годината.
    Освен това, мога ад си кажа и моето мнение, като един неук финансист, както и автора на въпросната “прогноза”. Според мен биткойна ще забие 14 000 долара и даже с няколко стотин отгоре до края на декември тази година. Другата година, към средата ще има рязък спад от порядъка на 60% надолу и повечето балами ще продадат биткойните си. Умните , тогава ще купуват и в до края на 2018 г. биткойна пак ще тръгне към заветните 10 000 долара. През 2019 г. Ще е големият пик, защото ще расте и няма да падне нито веднъж, докато го дакара до над 30 000 долара. А за 2025 – далеч ми е да “видя” нещата, но се очертава едно койнче да е 100 000 долара. Как ви се струва моята прогноза? Дали и нея да не изтипосате в статия, да ме увековечите и мен, белкем.

  3. машината

    Цената само се вдига !!! Е няма такова животно. Това си е класически балон, който не се регулира от никой, няма гаранции за нищо. Мито по добре да обикаляме селата да купуваме билетчета и да търкаме

  4. Знаещ

    Само не мога да разбера, защо българина е толкова прост(дебилен)? Аман от малоумни коментатори, които вещаят “края на биткойна”. Трябва ясно и просто да се заяви, че цената на биткойна ще върви само нагоре! Даже се очаква до 10-15 години да достигне 500 000 долара(петстотин хиляди долара)!!!! Така, че малоумни българино, ако искаш да спечелиш пари – инвестирай в биткойн, етерум и още няколко валути! Не копай, а купувай! Сигурен съм, че ще има ТЪПАНАРИ след моя коментар, които ще искат да ме оборят, но ако искат да ме оборят НЕКА ДА ВЛИЗАТ НА ВСЯКО 30 ЧИСЛО ОТ ВСЕКИ МЕСЕЦ НА ТОЗИ ЛИНК И ДА ПИШАТ ДА ВИДИМ КАКВА ЩЕ БЪДЕ ЦЕНАТА!!! АЗ ЩЕ БЪДА ТУК! ОЧАКВАМ ВИ!!!

  5. Anonymous

    нищо не казва за
    bitcoin_gold
    bitcoin_cash

  6. Anonymous

    reddit :

    Какво се случи с близнаците Уинкълвос? Близнаците Уинкълвос бяха сред първите, които умират. След като видяха огромните щети, причинени на обществото, се появиха терористични движения, които се стремяха да убият и убият всеки, за когото е известно, че има голям баланс на Bitcoin, или се смята, че е отговорен по някакъв начин за развитието на криптопосочността. По ирония на съдбата тези терористични движения използват Bitcoin, за да анонимно финансират своите операции.

    Повечето хора, които притежават значителен дял от Bitcoin, вече не говорят с техните семейства и губят приятелите си, защото трябва да променят самоличността си. Имаше и няколко самоубийства на хора, които не можаха да се справят с вината, след като видяха какво се случи с притежателите на чанти, типа скептични хора, които продължават да вярват, че в крайна сметка ще се сринат, дори след като чуха слуховете, че правителствата купуват Bitcoin. Много хора бяха взети за заложници и по този начин се подозира, че 25% от “богатите Bitcoin” физически са измъчвали някого, за да го накарат да каже паролата си.

    Защо не изоставихме Bitcoin и не се преместихме в друга система?
    Опитвахме се, разбира се.

    Опитахме се да преминем към инфлационна криптираща валута, но никой с коефициент на интелигентност над 70 г. нямаше желание да се качи на първо място и доброволец.

    В края на краищата, защо доброволно бихте инвестирали много от парите си във валута, където знаете, че богатството ви непрекъснато ще намалява? Това, което направи Bitcoin толкова опасно за обществото, също го направи толкова успешно. Bitcoin ни позволява запазим нашата алчност.

  7. Anonymous

    reditt :

    Днес икономическият растеж е около -2% годишно.

    Защо е това? Ако притежавате повече от 0,01 Bitcoin, шансовете ви са да не правите нищо с парите си. Няма инфлация и следователно няма стимул да инвестирате парите си.

    Точно както средновековието не е имало значителен икономически растеж, тъй като богатството е било измерено в злато, нашето общество също няма икономически растеж,
    тъй като хората знаят, че техният 0.01 Bitcoin ще бъде достатъчен, за да ги издържи цял живот.

    Фактът, че все още има издадени нови Bitcoin, е това, което пречи на нашия свят да се срине досега,
    но хората се опасяват, че намаляването на инфлацията, което ще се случи по време на следващия блок наполовина, може да разруши нашата икономика.

  8. Anonymous

    Инфлацията е солта на живота.
    Като знаеш че парите ти намаляват тръгваш пак да правиш бизнес.

  9. Anonymous

    ….участник в съпротивата, която подготвя атака срещу интернет инфраструктурата и въобще срещу всички компютри.

    Значи срещу всички cryptocoins.

  10. Anonymous

    киберпрестъпници от Русия крадат

    Анс са оставили ПАК руският химн.

  11. Турчин

    Тази “прогноза” и аз мога да я направя след като изгледам няколко дистопични фантастики за близкото бъдеще.

Коментар