Windows 10 работи на 600 млн. устройства

През ноември Windows 10 прескочи летвата от 600 млн. устройства

Операционната система Windows 10 разширява позициите си, макар и със сравнително бавни темпове. Към края на ноември платформата на Microsoft е била инсталирана на 600 милиона устройства по целия свят, сочат нови данни.

Windows 10 преодоля бариерата от 400 млн. устройства през септември 2016 г. Седем месеца по-късно, през април т.г. актулната десктоп платформа достигна до 500 млн. устройства, а наскоро преодоля 600 млн., съобщава VentureBeat.com.

Трудно е да се прогнозира дали тези темпове на растеж ще се запазят и занапред. Ако това се случи, Microsoft ще постигне целта от 1 млрд. устройства под Windows 10 след минимум две години. Първоначално, компанията се надяваше на подобен успех за две-три години след излизането на Windows 10 през 2015 г.

За първите четири седмици от историята си Windows 10 превзе 75 млн. персонални компютъра. В рамките на 10 седмици платформата достигна 100 млн. устройства. За още 100 млн. й беше необходима около половин година, а летвата от 400 млн. падна 14 месеца след излизане на системата.

Статистиката сочи, че предшествениците на Windows 10 – версиите Windows 7 и Windows 8 – имат по-лоша динамика след излизането си на пазара. Освен това прави впечатление, че броят на машините с Windows 10 се увеличава почти линейно.

Коментари по темата: „Windows 10 работи на 600 млн. устройства”

добавете коментар...

  1. Saevar

    дедуне, ти първо пробвай да изключиш телеметрията на Уина да те видим как ше стане, и после ела да се пънел тук че всичко можело с онази гипсовата кутия от М$….

  2. дедун

    Saevar,
    Е, какво пречи това да се прави и с Уиндос 10? Пак едностранчиво дрънкане – уж си “знаещ”?!

  3. Saevar

    дедуне, това е технологичен сайт, тоест се предполага че масата тук са на ти с технологийте, та трябва ли да ти обеснявам че когато искаш може да направиш така че да не те следят, давам ти жокер, на моя Андроид нямам гугъл акаунт, всичко е sideloaded, root-нат апарат с firewall на който съм позволил само 3 апликации да се свързват с нета, у дома в рутера съм забранил всичките събнети на Акамай и Гугъл и така нататък… аре не ми бълвай глупости срещу нещо което неразбираш…

  4. дедун

    Бре, че нали имате 1000 безплатни Линукс дистрибуции – ползвайте си ги на воля!
    Все някой ви е виновен – ревлювци! За телеметрията – Чичко ви Гугъл ви следи от десетилетия, ама там нали има Линукс ядро та може – лицемери!

  5. Saevar

    алооо Security boot може да се изключи уеее и си инсталираш квото искаш, било то Линукс Бсд или стара Уин версия….

  6. Опсуер

    В продължение на думите на Манолков – зад интересите на една корпорация, стоят и интересите на олигарси, монополости на други нации, за което целият свят плаща. Те са само 4% от световното население, но 96% им се кланят и плащат много

  7. Манолков

    Увеличаването на броя Windows 10 се дължи най-вече на факта, че новите компютри не поддържат друга версия освен 10! Освен това, с въвеждането на Security boot, не може да се инсталира и Linux, като втора операционна система. Иначе, Microsoft продължават с шпионажа или т.н. телеметрия. Хората, които ползват мобилен Интернет и плащат на мегабайт, трупат излишни сметки, за да обслужват интересите на тази компания.

Коментар