Професионален Philips монитор ида с USB-C и HDR

Philips 328P6AUBREB се позиционира като решение за графични дизайнери, проектанти, видеоредактори и други професионалисти

MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обяви нов модел Philips Brilliance QHD с реверсивен порт USB-C и технология High Dynamic Range (HDR). 32-инчовият 328P6AUBREB поддържа резолюция 2560×1440 пиксела при честота 60Hz.

Благодарение на USB 3.1 Type C интерфейса, потребителите могат да зареждат, прехвърлят звуков и видео сигнал и да се свързват към интернет с помощта на един единствен кабел. По този начин мониторът се превръща в докинг станция, но не заема допълнително място на бюрото.

328P6AUBREB позволява лесно свързване на няколко дисплея за нуждите на графични дизайнери. По същия начин USB-C разширява ограничените възможности за връзка на преносими компютри и позволява на потребителите да прехвърлят данни при много високи скорости – USB 3.1 е 20 пъти по-бърз от USB 2.0. От друга страна, мобилните потребители могат да се възползват от функцията на USB-C за зареждане на преносими компютри.

MMD позиционира модела за нуждите на графични дизайнери, CAD инженери, фотографи, видео редактори и други професионалисти. Технологията HDR осигурява изключителни яркост и контраст, както и богата палитра от нови цветове, които няма как да бъдат видени на обикновен монитор.

С 10-битовото представяне на цветовете се постигат 1,074 милиарда нюанса, а самият монитор използва 12-битова вътрешна обработка за осигуряване на максимално естествени цветове и преливки. Покритието на 99% Adobe RGB и 100% sRGB (CIE 1973) позволява на 328P6AUBREB да предложи професионален цвят върху 2560×1440 пиксела.

Благодарение на IPS технологията на панела, мониторът може да бъде наблюдаван от ъгли до 178°, без да губи от точното пресъздаване на цветовете или равномерната яркост, които изискват професионалните приложения.

Освен със своите възможности за свързване и качествена картина, 32-инчовият QHD дисплей се отличава с ергономична стойка SmartErgoBase, която позволява на потребителите да накланят, завъртат и повдигат дисплея за максимален зрителен комфорт. Моделът включва и Philips LowBlue режим, който намалява потенциално вредната синя светлина с по-къса дължина на вълната.

Технологията Flicker-free регулира яркостта и намалява трептенето за по-комфортна работа, а вградените стерео говорители елиминират нуждата от допълнителни колонки. Не на последно място, мониторът впечатлява и в екологичен аспект със своите 65% рециклирани пластмаси.

Philips 328P6AUBREB от P-линията ще излезе на българския пазар през януари 2018 г. с препоръчителна крайна цена от 979 лв. с ДДС, уточниха представителите на MMD у нас.

Коментар