Vernee M5 – елегантен 4G смартфон, с оптимален екран

Vernee M5 се отличава със стил и оптимален размер за удобно ползване с една ръка при запазване на комфорта за очите

Изборът на смартфон стана трудно занимание при огромното разнообразие от устройства на пазара в широк ценови диапазон. Дали да бъде фаблет с 6-инчов екран, колко вградена памет е необходима и редица други въпроси си поставят купувачите, като разбира се, накрая си казва тежката думата и факторът цена.

Днес ще ви представим едно устройство – Vernee M5, което сякаш има най-оптималния формат за смартфон – нито малък, нито прекалено голям, така че може да се ползва удобно с една ръка. Същевременно, този модел, предлаган от глобалния онлайн магазин Tomtop, има стилен и елегантен дизайн, а параметрите му са отлични за цената от около 123 долара (без транспортните разходи).   

Платформата на Vernee M5 се базира на Android 7.0 с достъп но Google Play и някои разширени възможности

С метално, тънко само 6,9 мм тяло, фина текстура и заоблени краища, Vernee M5 пасва идеално в ръката, а боравеното с него е удоволствие. Смартфонът предоставя комфортен 5,2-инчов мултитъч екран с резолюция HD 720×1280 пиксела и 2,5D извивка – за много хора вероятно това е най-предпочитания като размер екран, защото ще могат да ползват устройството си с една ръка, като същевременно имат достатъчно голяма екранна площ.

Vernee M5 е безупречен и по отношение на производителността. Комбинацията от осемядрен процесор MTK6750 на тактова честота 1,5GHz, графичен блок ARM Mali-T860 GPU, 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет гарантира гладко възпроизвеждане на видео, игри, музика, работа и забавление с Android приложения и съдържание от интернет.

Бързият достъп до мрежата е обезпечен от поддръжката на 4G комуникации и безжичния Wi-Fi модул по стандарта 802.11b/g/n. Ако пък вградената памет не достига, можете да я разширите с microSD карти памет с капацитет до 128GB. Предвидени са също задължителният за всеки съвременен смартфон безжичен Bluetooth 4.0 модул за връзка със съвместими устройства и GPS приемник за навигация и услуги.

За улавяне на запомнящите се моменти от ежедневието Vernee M5 предоставя две камери – основна с резолюция 13MP и бърза технология за фокусиране (само 0,3 сек.) и предна 8.0MP камера за селфи с допълнителен ефект за красота. За сигурността се грижи сензорът на пръстов отпечатък, разположен отзад под основната камера, който разпознава потребителя и отключва телефона само саво 0,1 сек.

Vernee M5 се захранва от батерия с капацитет 3300 мАч, която в съчетание с ниската консумация на енергия от страна на процесора, осигурява дълго време за автономна работа, което, разбира се, зависи от интензивността на използване и приложенията, но в стендбай режим устройството остава на линия в продължение на 10 дни. Смартфонът има два слота за сим карти, които са достъпни без сваляне на задния капак, порт mirco USB 2.0 за захранване и обмен на данни с компютър и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки.

Базираната на Android 7.0 платформа смартфона Vernee OS (VOS) добавя разширена функционалност към стандартната ОС и, разбира се, предлага пълен достъп до онлайн каталога Google Play Store. Vernee M5 се предлага в момента за $122,99 с доставка от Германия, която добавя още $10,71 към цената. Устройството има размери 14,73х7,26х0,69 см и тежи около 145 грама, а комплектът включва още захранващ адаптер, USB кабел, игла за сим слота и ръководство за потребителя.

Коментар