HMD: Искаме Nokia в топ 3 при телефоните

В рамките на 3-5 години брандът Nokia ще се върне в Топ 3 при телефоните, убеден е Абрахам Асланян

Година след своето стартиране HMD – младата компания, която пое развитието на легендарната марка Nokia – е амбицирана да влезе в челната тройка на производителите на телефони.

Това е постижимо в рамките на 3-5 години и се надяваме да го постигнем в подобен срок”, коментира Апрахам Асланян, мениджър в HMD за региона, на среща с медиите днес, на която компанията отбеляза първия си рожден ден.

Стартирайки от началото на декември 2016 година, до момента HMD е направила 12 анонса, в това число за 11 нови продукта и за едно знаково партньорство – това с Zeiss, обявено през юли 2016 г. Портфолито вече включва 6 смартфона и 5 фийчърфона”, подчерта Росен Петков, мениджър на HMD. Една от значимите промени през този период е появата на Nokia с операционна система Android.

За една година HMD направи 12 анонса, в това число 11 нови продукта, подчерта Росен Петков

Три са основните качества на устройствата, които компанията разработва, разказа още Абрахам Асланян. Това са принципите pure”, secure” и up-to-date”. Залагаме на това да предлагаме чист Android, без да го товарим с излишни допълнителни приложения – потребителите могат сами да изтеглят и инсталират каквото им е нужно”, разказа мениджърът. Сигурността и навременните ъпдейти са другите две критични черти на телефоните на компанията.

Портфолито на HMD вече включва 6 смартфона и 5 фийчърфона с бранда Nokia

Нещо, с което производителят се гордее, е въвеждането на понятието и модата Bothie” – едновременно снимане и с предната, и със задната камера на смартфона. За целта новите модели на HMD – такива като Nokia 8, която има 2 задни и 1 предна камера – са оборудвани със софтуер, който прави възможно едновременното снимане на кадри и от двете страни и моменталното им споделяне в социалните мрежи.

HMD отпразнува днес първия си рождения си ден

Огромен интерес е предизвикало и у нас дългоочакваното завръщане на Nokia 3310, стана ясно още на събитието днес, на което HMD отпразнува рождения си ден. Доставките са били в недостиг през първите месеци след анонса през февруари, докато се задоволи внезапният глад за новия стар модел.

Търсят го предимно хора, които са привърженици на традиционния модел телефон с бутони, но предпочитат по-големия му екран. Другият сегмент с ясно изразено предпочитание към 3310 са фирми, особено такива от транспортно-логистичния сектор, които оборудват служителите си с телефони с цел провеждане на служебни обаждания.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „HMD: Искаме Nokia в топ 3 при телефоните”

добавете коментар...

  1. Бачев

    HMD няма нищо общо с майкрософт, Василе. ТОва е нова копмания, която има правата за марката Нокия.

  2. Елена

    Разните безсмислени трикове, камери, брой камери не са никаква иновация, а пълна досада и въобще не ме впечатляват и други подобни глупости само и само нещо там да има да се продава.

  3. Васил

    Nokia НЯМА да успее, защото вече са ограбени и омърсени от Майкрософт. Какво и да се напъват все мъртво родено ще бъде.

  4. Станислав

    Ако успеят до топ 5 да се намърдат ще е чудо

  5. Везенков

    Nokia ще успее, това все още е най-известната марка телефони. Имат летящ старт при завръщането

  6. име

    Жъ видим

Коментар