Пеещ дрон гони работохолиците от офиса

Оригинално решение за справяне с работохолизма, който причинява проблеми със здравето и дори внезапна смърт, предлага японската компания Taisei. Тя е създала дрон, който подсеща служителите да напуснат работното място.

Летящият робот T-Frend следи за спазване на работното време от страна на служителите напълно самостоятелно, с помощта на вградена камера. Когато настъпи краят на работния ден, дронът се активизира, кат шумът от витлата и възпроизвежданата музика пречат на служителите да се концентрират и ги принуждава да напуснат офиса.

За разлика от други дронове, T-Frend не се нуждае от GPS навигация, за да се ориентира в помещението. Основното оръжие, с което дронът подканя служителите да напуснат офиса в края на работния ден, е японска версия на шотландската песен „Auld Lang Syne”, която звучи в много местни заведения.

Комерсиалният вариант на T-Frend се очаква на пазара през април 2018 г. на цена около 445 долара, плащани като месечен абонамент, съобщи Engadget. Първоначално, роботът ще се продава само на японския пазар.

Коментар