DJI VR Goggles RE – с тези очила ще летите заедно с вашия дрон

Очилата DJI VR Goggles Racing Edition осигуряват магическо изживяване с дрон

С бързото навлизане на дроновете за заснемане на панорамно видео се появяват и технологични джаджи, които правят изживяването от това ново приключение още по-истинско и вълнуващо. Но докато традиционните устройства за наблюдаване на видео в реално време от полет на дрон имат някои сериозни недостатъци, един продукт на компанията DJI ще ви пренесе буквално в нова вселена.

Очилата DJI VR Goggles Racing Edition, предлагани от онлайн магазина Tomtop, надграждат с допълнителни възможности вече познатите ни хедсети за виртуална реалност. На първо място, това е наличието на два 5-инчови екрана с FHD резолюция 1920×1080 пиксела, което означава повече пиксели от други подобни устройства – общо 3840×1080, в допълнение към поглъщащите цветове.

От лявата страна на очилата пък ще откриете тъчпад за управление. Когато очилата са включени, ще виждате не само видеото, заснемано от дрона, но също и екранче с полезна информация за полета и настройки, които можете да променяте в движение с помощта на тъчпада. Това се случва без дори да поглеждате към самия контролер, с който управлявате навигацията на дрона – в частност, DJI Mavic Pro.

Комбинацията от DJI VR Goggles RE и контролер подчинява дрона и извлича максимума от неговите възможности

Всичко това е съчетано с отлично качество на видеото, благодарение на технологията OcuSync за предаване на данни от дрон като Mavic Pro, която осигурява ниско забавяне при 1080p видео с 30 кадъра в секунда (fps), 720p при 60fps или 720p при 30fps. Зрителното изживяване с тези очила е на практика като във видео игра. Комуникацията се извършва на честота 2,4GHz/5,8GHz.

Още една интересна функция на DJI VR Goggles Racing Edition е възможността за управление на камерата на дрона с движение на главата, като за целта в дрона са вградени сензори за следене на главата.

Съществено предимство на очилата, в сравнение със смартфоните и таблетите, също така е елиминирането на светлината като фактор, който влияе негативно при заснемането с дрон – бил той Mavic Pro или дори Phantom. На практика, DJI Goggles елиминира напълно фактора слънчева светлина – това е като да летиш с дрон, гледайки видеофайла на живо в киносалон, цветовете са истински, екранът е огромен и се вижда всеки малък детайл. А това е предпоставка да направите възможно най-добрите снимки.

DJI VR Goggles Racing Edition са висококачествен продукт, направен с внимание към детайла

Снимки и видеа, публикувани от потребители на Mavic Pro дрон, показват драстична разлика в качеството при използване на очила DJI Goggles, благодарение на 360-градусовата антена и технологията за предаване на данни Ocusync. Тя поддържа предаване на цифрово видео във формат MP4 от дистанция до 7 км със закъснение от само 50 милисекунди.

При свързване на контролери от т.нар. трети страни към DJI VR Goggles RE, можете да управлявате директно дронове с F3, F4, KISS, Naze или други системи за контрол на летенето. Очилата поддържат и аналогово предаване на видео чрез SMA порт, съвместими са с дронове Mavic Pro, Spark, Phantom 4, Inspire 2 и други от тази категория.

DJI VR Goggles Racing Edition се предлагат в момента на цена от $609 в магазина Tomtop, която е валидна при въвеждане на купон YYMDG, осигуряващ отстъпка от $40. Очилата са оборудвани с батерия 9440 мАч и могат да работят при температури от 0 до 40 градуса по Целзий. Разполагат с интерфейси S.Bus, Micro USB, PPM, UART, MMCX и слот за Micro SD карти.

Коментар