Телерик Академия стартира нова програма с Java

Програмата за обучение с фокус върху Java идва в отговор на нуждите на ИТ бизнеса у нас, подчертаха от Телерик Академия

Телерик  Академия обяви шестмесечна обучителна програма с фокус върху програмния език Java. Процесът по кандидатстване за новото издание на Telerik Academy Alpha ще бъде отворен на 3-ти януари, а материали за подготовка за входния изпит вече са достъпни на сайта на Академията.

Програмата цели да адресира нуждата от специалисти със задълбочени умения по Java в българския ИТ сектор, с който Телерик Академия си партнира. Java е един от най-използваните езици за програмиране както в България, така и в глобален мащаб. Той позволява разработката на приложения за почти всички видове платформи – от мобилни, уеб и десктоп, до IoT устройства, което осигурява разнообразие от възможности за кариерна реализация и развитие.

Новото издание на Telerik Academy Alpha ще се проведе в периода март-септември 2018 г., а кандидатите ще трябва да преминат входен изпит по основи на програмирането с Java. Междувременно, те разполагат с близо 3 месеца и безплатен достъп до библиотека  от учебни ресурси с нарастваща трудност, вкл. практически задачи, примери и разяснения, за да се подготвят за изпита.

„Поетапно разширяваме набора от технологии и теми, които обхващаме. Програмата с фокус върху Java, която е първата стъпка в тази посока, е резултат от разговорите през последната година с бизнеса в България и е в отговор на анализа на техните нужди”, коментира Михаил  Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Над 4800 души са се обучавали присъствено в професионалните програми на Телерик Академия от старта на организацията през 2009 г. Според проучване сред завършилите до 2016 г. курсисти, 97% работят в софтуерната индустрия, като седемдесет на сто започват работа до 2 месеца от края на обучението си.

Коментар