Baidu залага на сървърни процесори AMD EPYC

Baidu инсталира еднопроцесорни сървъри с AMD EPYC в своите ABC центрове за данни

Китайският интернет гигант Baidu ще предлага  услуги за изкуствен интелект, търсене в големи обеми данни и облачни среди, базирани на AMD сървърни системи, съобщиха двете компании.

Изчислителната производителност и разширени функции на AMD EPYC в еднопроцесорни платформи позволяват на Baidu ефективно да оптимизира и доставя огромен брой сторидж и изчислителни услуги на клиентите. Baidu очаква от началото на 2018 г. нататък допълнително да разшири използването на процесорите EPYC във всички свои глобални информационни центрове.

„Мисията на Baidu е чрез технологиите да направи сложния свят по-прост. AMD EPYC процесорите ни осигуряват ново ниво енергоефективни и мощни изчислителни инсталации”, коментира Лиу Чао, старши директор на отдела за системни технологии на  Baidu.

С поддръжката на 128 писти PCIe свързаност, един процесор AMD EPYC предлага 2.6X пъти по-добра I/O плътност от конкурентните решения и помага на Baidu да постигне най-високото ниво на мащабируемост и ефективност във високопроизводителните x86 среди, казват от AMD.

Коментари по темата: „Baidu залага на сървърни процесори AMD EPYC”

добавете коментар...

  1. Бо

    Браво!

Коментар