Летище София се сдоби с киоски за зареждане

Посетителите на Летище София могат да зареждат мобилните си устройства напълно безплатно

Киоски за зареждане на различни видове мобилни устройства бяха инсталирани на Летище София, Терминали 1 и 2, и вече могат да се ползват напълно безплатно от всички пътници и посетители на терминалите.

Новата услуга се явява продължение на пилотен проект на Аркон Нет за разпространение на зареждащи киоски на възлови локации у нас, сред които болница „Токуда”, клиники „Щерев”, НДК, клуб „Перото” и др.

Всеки киоск разполага с възможности за зареждане на 8 мобилни устройства едновременно – два iPhone кабела, по два USB-порта, два за други смарт устройства и два контакта за посетители, които си носят зарядно.

Зареждащите киоски са разположени след пътнически и паспортен контрол на Терминал 2 на летището на ниво 1 и ниво 0, към изходите за отвеждане към самолетите. На Терминал 1 са инсталирани 3 броя зареждащи киоски, един в зона заминаващи и 2 киоска след паспортен контрол.

Все повече зони на Летище София ще разполагат с киоски за зареждане на мобилни устройства

Техническите информационни носители са високи 2 метра, широчината им е 80 см, а дебелината – 20 см. Конструкцията е метална с два лицеви панела от стъкло триплекс с вътрешно LED осветление, а странично са разположени удобни поставки за телефоните.

„За нас е много важно с тези устройства да сме в помощ на хората, точно там, където най-много имат нужда, включително са удобни и за хората в неравностойно положение”, каза Венета Димитрова, изпълнителен директор на рекламна агенция Аркон Нет, производител на зареждащите киоски.

Тя добави, че водещо е желанието услугата да е напълно безплатна за крайния потребител, а цената за експлоатацията се покрива от предоставянето на рекламните им площи им под наем. От началото на следващата година се очаква такива устройства да се появят и в други зони на Летище София, допълниха от Аркон Нет.

Коментари по темата: „Летище София се сдоби с киоски за зареждане”

добавете коментар...

  1. The Dark Lord

    Щото ако остават няколко свободни контакта за тази цел ще е много сложно… Само не разбрах, тва платена реклама на фирмата ли трябва да бъде или съвсем сте го закършили за новини?

  2. Аман

    Аве редокторитей ша можи ли ма светнете що е “локации” и има ли оно почва у нас??

  3. Аман

    Урааааа!!! Уникално, невероватно, ултра мега супер нечувано!!! Па ко земе и с некви пътници да са сдобие…

Коментар