Ericsson ще изгражда 5G мрежа на Deutsche Telekom

Deutsche Telekom модернизира мобилната си мрежа с готови за 5G мулти-стандартни решения. Немският телеком избра Ericsson за доставчик за настоящата и бъдещата си мрежа в единия от двата пазарни региона, на които оперира. Абонатите в Германия ще се възползват от по-добра мрежа, готова за новото поколение услуги.

Ericsson ще обнови 2G, 3G и 4G мрежата на Deutsche Telekom с мулти-стандартно решение. В рамките на подписания петгодишен договор компанията ще предостави мулти-стандартна радио мрежа, базирана на Baseband 6630 продукти и мулти-стандартни радиостанции, Ericsson Network Manager за OSS, хардуерни и софтуерни услуги и поддръжка. OSS за радио мрежата дава възможност за унифицирано управление.

„Разбираме желанието на Deutsche Telekom да разполага с готова за 5G инфраструктура, за да запази водещата си позиция в клиентското обслужване в Германия. Нашето оборудване може да работи с различни стандарти, а ъпгрейдът към 5G ще може да се извърши само с инсталиране на софтуер в радиостанциите”, коментира сделката Арун Бансал, старши вицепрезидент и директор на пазарен регион Европа и Латинска Америка в Ericsson.

Изграждането на готова за 5G радио мрежа e нов етап в сътрудничеството между Ericsson и Deutsche Telekom. От години шведската компания е доверен партньор за 2G мрежата и мрежата за IP телефония (мобилна и фиксирана) на Deutsche Telekom.

Коментар