LG създава бранд за изкуствен интелект ThinQ

LG обединява продуктите и услугите си с изкуствен интелект в бранда ThinQ

Корейският технологичен гигант LG Electronics обяви, че създава бранда ThinQ, под който ще предлага всички свои продукти с изкуствен интелект в сферата на битовата техника, потребителската електроника и услугите.

Всички ThinQ продукти и услуги ще могат да прилагат методи за дълбоко обучение и да взаимодействат помежду си, използвайки различни платформи за изкуствен интелект (AI), вкл. технологията DeepThinQ на LG.

LG представи за първи път технологията DeepThinQ на изложението за потребителска електроника CES 2017 и реши да добави възможност за свързване през Wi-Fi във всички свои устройства от премиум клас, излезли на пазара тази година.

През юни LG отвори в главния си технологичен офис в Сеул лаборатория за изкуствен интелект, в която обедини натрупаните до момента изследвания за използването на AI, вкл. технологии за разпознаване на гласови команди, изображения и датчици, управлението им и обучението с тяхна помощ.

На изложението CES 2018 в началото на януари в Лас Вегас LG ще покаже широка гама от устройства, използващи технологии за изкуствен интелект, които ще излязат на пазара през следващата година.

Коментари по темата: „LG създава бранд за изкуствен интелект ThinQ”

добавете коментар...

  1. ха

    Казват “дълбоко обучение”, но не уточняват все пак колко метра дълбочина има това обучение.

Коментар