Всеки втори смартфон с AMOLED екран през 2022 г.

Доставките на течнокристални дисплеи от малък и среден размер ще намаляват с 6,9% годишно в следващите пет години, прогнозира анализаторската компания Digitimes Research. Ако през 2018 г. пазарът на такива дисплеи е 2,4 млрд. броя, към 2022 г. ще намалее до 1,8 млрд.

Очакваният спад се обяснява с намерението на водещи световни производители като Samsung Display, LG Display и Japan Display да преориентират своите мощности към панели по технология AMOLED. В края на разглеждания период всеки втори смартфон ще има AMOLED екран.

Забавянето на динамиката на пазара за телефони и смартфони ограничава ръста в доставките на панели от всички типове до 0,3% годишно. През 2018 г. ще бъдат доставени 2,44 млрд. броя панели, а към 2022 г. – 2,47 млрд., сочи прогнозата.

Доставките на течнокристални панели за смартфони ще намаляват с 10% на година. В същото време делът на устройствата с AMOLED екрани ще нарасне от 22,8% през 2018 г. до 50,1% през 2022 г., твърди анализът на Digitimes Research.

Коментари по темата: „Всеки втори смартфон с AMOLED екран през 2022 г.”

добавете коментар...

  1. Данчо

    Старите телефони и екрани са най-добрите. Тези нови OLED-ве са боклуци некачествени и с кратък срок на експлоатация. Не си заслужава да се купуват устройства с OLED. Програмирани са за кратко време да се ползуват и бързо да спада качеството и често да се повреждат.

Коментар