Четири Firefox добавки за продуктивност

Добавките за продуктивност във Firefox пестят време и опростяват рутинни дейности

Възможността за инсталиране на добавки (плъгини, разширения) към браузъра е едно от ключовите достойнства на Mozilla Firefox и решава много проблеми на потребителите. Тук ще ви представим накратко четири полезни добавки за продуктивност, подбрани от специалистите на СофтУни.

iMacros

iMacros е безплатна добавка, която ще ви отмени при попълване на формуляри, иницииране на логини и др.

Добавката iMacros автоматизира много от повтарящите се задачи, с които потребителите се сблъскват по време на онлайн сърфирането си. Ако ви е омръзнало от безкрайни формуляри, заявки за пароли и други неща, които могат да ви откажат от сърфирането, iMacros ще ви спести доста време и нерви. Добавката е безплатна и ще ви отмени при попълване на формуляри, иницииране на логини, автоматичен даунлоуд или ъплоуд, извличане на данни към CSV файл, изпробване на производителността на сайта и още, и още…

Grammarly

Grammarly предпазва от граматически и правописни грешки при комуникация

Както може би се досещате от името, Grammarly е добавка, която ви помага да избегнете граматически или правописни грешки по време на комуникация през браузъра. Приложението е частично безплатно –  за да го свалите, е необходимо да създадете акаунт (който е безплатен) и да разполагате с 400 индивидуални проверки на месец. Ако този лимит не ви устройва – има годишен абонамент без лимит, на стойност $140. Добавката работи на множество популярни сайтове като Gmail, Facebook, Twitter и LinkedIn, но не се поддържа от GoogleDrive и GoogleDocks.

Xmarks Sync

Xmarks Sync синхронизира списъците с отметки в различни браузъри

Ако използвате няколко различни устройства, с различни браузъри, да поддържате актуален списък с отметки може да е доста изнервящо. За това просто добавете към вашия Firefox браузър (ако използвате такъв, разбира се) добавката Xmarks Sync. Тя се свърза с другите браузъри, които ползвате, и синхронизира списъците с отметки, така че без да превключвате непрекъснато можете да поддържате еднакви и актуални списъци с отметки на Firefox, Internet Explorer, Safari (поддържа се само macOS версията). Добавката изисква да създадете акаунт, но е напълно безплатна за десктоп потребители, а срещу скромната сума от $1 месечно може да бъде добавена и към iOS, BlackBerry и Android устройства.

Gmail Notifier

Gmail Notifier намалява главоболията с електронната поща

Претоварването на вашия имейл не е шега работа. Ако сте неглижирали прегледа на пощата си, в даден момент затрупването с входяща поща, нейната проверка и сортиране могат да разстроят сериозно работния ви график. Gmail Notifier определено няма да реши всички проблеми с електронната ви поща, но определено може да ви помогне да рационализирате как и кога да бъдете известяван за входящата поща. Добавката поддържа множество Gmail акаунти и можете да я персонализирате да ви известява, когато писмата пристигат маркирани със специфични етикети (които вече сте създали в Gmail).

Коментар