Руски подводници в близост до интернет трасетата

Нарастват опасенията в НАТО от засилената активност на руски подводници около трансатлантическите канали за интернет, става ясно от публикации в западната преса.

Вашингтон пост и Файненшъл таймс отбелязват в скорошни публикации, че се наблюдава засилено присъствие на руски подводници в районите на магистралните трансатлантически кабели за интернет.

Публикациите се позовават на Андрю Ленън, командващ военноморските сили на НАТО, който казва: „Наблюдаваме активност на руски подводници близо до подводните кабели, каквато по-рано никога не сме виждали”.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също е обезпокоен от руските подводници, става ясно от негово изявление пред немското издание Франкфуртер Алгемайне Цайтунг. По думите му, наблюдава се висока активност на руски подводници в Средиземно море и Атлантика, което тревожи НАТО.

„Русия направи големи инвестиции в своя флот, особено в подводници. От 2014 г. насам бяха пуснати над 13 подводници. Активността на руските подводници в момента е на най-високото си ниво от времето на Студената война”, казва Столтенберг.

Коментари по темата: „Руски подводници в близост до интернет трасетата”

добавете коментар...

  1. ха

    Кога най-накрая авторите на статии в technews.bg ще разберат, че “Русия” е магическа дума, която им носи коментари към статиите?
    Ето например темата “Джеф Безос е най-богатият човек на 2017 г.”, можеше да я представят като “Русия не вярва, че Джеф Безос е най-богатият човек на 2017 г.”, след което в съдържанието на самата статия не е нужно да променят нищо.

  2. Soggo

    Важното и хубавото е, че спомене ли се Русия, следват неконтролируеми опущания на евроатлантиците. Прави, в угащения панталон.

  3. Anonymous

    Fake news.

  4. Той

    Какво ще направят? Ще взривят кабелите ли? Ами и те ще си спрат интернета бе. Алкохолизираните руски отрепки сигурно имат 20 сайта в Русия, но се правят велики, че имат подводници до кабелите.

  5. Огнян Пеев

    Друго не може да се очаква, от отрепките на Кремъл. И нашите червени дупедавци тук са същата паплач! БСП-сбор от безродници!

  6. Saevar

    тези новини са потвърдени от западните медии които са собственост на НАТО а по някаква причина същата организация е и в конфликт с Русия (на някакво ниво) .. страхотно, този който мили извън кутийката ще види цялата идея зад тези “НОВИНИ”

  7. юса, муса, руша

    Руския трол – най-великия трол на земята!

  8. usa = на джудже

    Русия – Най Великата държава на земята !

  9. Nor Chuckis

    Браво на Руснаците. Време е някой да респектира крадливите, лъжливи и проклети американци.

Коментар