Promobot обслужва клиенти в банки и магазини

Promobot v.4 идва с по-агресивен дизайн, с добавен черен цвят (източник: Promobot)

Ново поколение на робота Promobot ще дебютира на изложението CES 2018 през януари в Лас Вегас, съобщиха от едноименния разработчик на умната машина.

Promobot v.4 идва с по-стабилна механика и електроника, нов корпус от пластмаса и въглерод, подобрен софтуер и по-агресивен дизайн с добавен черен цвят. Освен това роботът е станал по-подвижен – той има 7 степени на свобода на ръцете, или с две повече отколкото предишния модел.

„Новите възможности и усъвършенстваните характеристики на Promobot v.4 ще му позволят да се изкачи на следващо ниво в изпълнението на тясноспециализирани задачи в ритейл сектора, банковия отрасъл и центровете за обслужване на клиенти”, казват от компанията.

Роботът е усвоил и нови функции по приемане на плащания, може да поддържа диалог и да търси отговори на въпроси. Същевременно, разработчикът ще запази цената на Promobot, благодарение на по-достъпната компонентна база. Предстои серийно производство и излизане на нови пазари.

Участието на Promobot на CES 2018 е стъпка към усвояване на американския пазар. Разработчикът вече е получил предварителни поръчки за десетки нови роботи, вкл. от САЩ. Доставките ще започнат през февруари 2018 г.

Коментар