Иван Донев се присъедини към SQL екипа на InspirIT

Иван Донев идва в InspirIT от Microsoft, където е бил старши инженер по поддръжката

MS SQL специалистът Иван Донев се присъедини към SQL професионалистите в екипа на InspirIT от началото на 2018 година, съобщиха от компанията. Донев е експерт в областта на SQL Server Data Platform технологиите с над 10 години опит в областта и участие в редица големи международни проекти. С включването на Донев екипът на „SQL гурутатав InspirIT нарасна до 7 човека.

Иван Донев идва в InspirIT от Microsoft, където е бил старши инженер по поддръжката, а по-рано е работил като SQL Server инженер в Hewlett-Packard Global Delivery Center. Донев е познат и като активен участник в групата на потребителите на MS SQL Server у нас.

„Вярвам, че това, което прави InspirIT лидер в Data Platform, са компетенцията и професионализмът на нашия екип”, коментира Маргарита Наумова, водещ Data Platform Solutions архитект и обучител в компанията. „Затова съм убедена, че Иван е професионалистът, от когото имаме нужда за реализирането на следващите ни стъпки като екип”.

В качеството си на Data Platform архитект в екипа на InspirIT, Иван Донев ще се включи в реализацията на серия от сложни и предизвикателни проекти, с които екипът на InspirIT вече се е ангажирал, разкри Наумова. Очаква се включването му в екипа да разшири и кръга от организации – SQL потребители, с които InspirIT си партнира.

Обученията и курсовете, организирани от екипа на „гурутата” в областта на SQL технологиите, също ще се разраснат с включването на Иван Донев  – особено тези в Норвегия. Там InspirIT си партнира с най-големия доставчик на ИТ обучения в Скандинавския регион, покривайки всички курсове за MS SQL системи. Още идната седмица Донев ще замине за Норвегия, за да бъде лектор в предстоящия SQL курс.

Коментар