Xiaomi Mi Mix 2 – пълноекранен FHD+ фаблет

Xiaomi Mi Mix 2 е стилен фаблет в черен цвят, който носи предимствата на бранда Xiaomi и класните смартфони

Xiaomi, компания от Топ 5 при смартфоните, въведе на пазара през четвъртото тримесечие на 2017 г. впечатляващ модел, които носи повечето белези на флагманските устройства – пълноекранен (full-screen), безрамков, с резолюция FHD+ и мощен Snapdragon чипсет.

Фаблетът Xiaomi Mi Mix 2 предоставя голям 5,99-инчов екран с резолюция FHD+, или 2160×1080 пиксела, със съотношение 18:9 и без рамка на три от страните (с изключение на долната) – едва ли може да се желае нещо повече от дисплея на един смартфон. Сравнението с типичния 5,5-инчов смартфон показва, че Mix 2 е по-компактен като размери, но същевременно има по-голяма екранна площ.

Xioami Mi Mix 2 е по-компактен от типичния 5,5-инчов смартфон, като същевременно предлага по-голяма екранна площ

Този класен модел разчита на мощен чипсет Snapdragon 835 с осем CPU ядра на тактова честота 2,45GHz, допълнен от огромна по обем памет – 6GB оперативна (RAM) и 64GB постоянна (ROM). При подобна конфигурация е оправдано решението на Xiaomi да не включи слот за разширение на паметта с microSD карти. Няма съмнение, че приложения, игри и видео ще се изпълняват гладко и безпроблемно на Mix 2.

Xiaomi Mi Mix 2 разполага с две камера – основна с резолюция 12MP (не е двойна, каквато тенденция се наблюдава напоследък) и предна 5MP камера за селфи. Въпреки, че не е двойна, задната камера е от топ ниво, с IMX386 сензор, 1,25-микронни пиксели и 4-осова оптична стабилизация, което гарантира отлични снимки при всякакви ситуации. Специалното изпълнение на предната камера пък я прави с 50% по-компактна, което се отразява на цялостния дизайн на устройството.

Задната камера на Xiaomi Mi Mix 2 се отличава с 4-осова оптична стабилизация

Пълноекранният 4G фаблет флагман на Xiaomi се отличава със стилен метало-керамичен корпус в черен цвят, с компактни размери 15,18×7,55×0,77 см и тегло от само 185 грама. Предвидени са два слота за сим карти, достъпни без отваряне на устройството, както и реверсивен USB Type-C порт за зареждане, обмен на данни и слушалки. Батерията е несменяема, което е характерно и за останалите модели на Xiaomi, с капацитет 3400 мАч.

Xaiomi Mi Mix 2 е тънък, заоблен и с актуално съотношение 18:9

Моделът работи в мрежи 2G, 3G и 4G и се доставя отключен за ползване в мрежите на оператори по целия свят. Поддържа също безжични връзки Wi-Fi и Bluetooth Bluetooth 5.0. Операционната система Android е надградена с фирмената обвивка MIUI 8, с пълен достъп до приложенията в онлайн магазина Google Play и многоезикова поддръжка.

Xiaomi Mi Mix 2 е наличен в момента на цена от $439,99 (или 377,90 евро) в глобалния онлайн магазин GerBest, с безплатна доставка, при въвеждане на купон mix2gbth. За сравнение, същият модел струва $444 в магазина Geekbuying. Комплектът на устройството включва самия фаблет, захранващ адаптер, USB кабел, заден калъф, игла за сим механизма и ръководство за потребителя.