М-Тел ще бори вредното съдържание в интернет

Общественият съвет за борба с вредното и незаконно съдържание в интернет ще приеме Мобилтел за свой член, съобщиха от оператора.
Компанията ще предложи на съвета експертиза в областта предоставянето, класифицирането, контрола и защитата на мобилното съдържание, вкл. специална система за управление на достъпа, която М-Тел подготвя за внедряване.
Системата е разработена от Vodafone и е една от най-напредничавите в световен мащаб, твърдят от М-Тел. Когато бъде въведена, системата ще позволява на родителите да предпазват децата си от неподходящи за тях картинки, звуци и мултимедия, като филтрират съдържанието, доставяно през услугите на операторите.
М-Тел подготвя и пакет от документи, съгласно които да се извършва класифицирането на мобилното съдържание, както и начините за ограничаване на достъпа до неподходящо такова.
В Съвета членуват държавни институции, неправителствени организации, бизнес организации и компании. Приоритет в неговата дейност са борбата срещу разпространението на детска порнография, срещу подтикване или показване на физическо и психическо насилие над деца, както и пропагандирането на расизъм, тероризъм, ксенофобия, расова и етническа омраза.

Коментар