CES 2018: Adata показва множество иновации

Редица иновации в областта на паметите и сторидж решенията ще покаже на CES 2018 тайванската компания Adata Technology. Водещото изложение за потребителска електроника започва на 9 януари в Лас Вегас.

Сред очакваните нови продукти са първият в света XPG RGB SO-DIMM модул памет, ултрабърз PCIe SSD с форм фактор NGSFF, модули памет NV-DIMM, ново безжично зареждане и сторидж продукти с иновативни спецификации. Тайванската компания също така ще демонстрира роботизирани продукти с AI технология за „дълбоко учене”.

XPG RGB модули памет за гейминг и професионален гейминг сет

Премиум бранда XPG идва с два чисто нови RGB DDR4 модула памет – SPECTRIX D60RGB със скорост 4600MHz и SPECTRIX DS40 DDR4 SO-DIMM, който е първият в света RGB SO-DIMM. И двата продукта са екипирани с XPG Auro Sync софтуер за контрол на светлинните режими и ефекти.

DDR4 модулите памет SPECTRIX DS40 са първите в света RGB SO-DIMM

Други аксесоари за гейминг, които посетителите в Лас Вегас ще могат да видят, са слушалките за глава EMIX H40, които са особено подходящи за FPS игри (First-Person Shooting Games), благодарение на своята оптимизирана Bit-технология, както и компактните EMIX I30 слушалки за уши с 5,2-канален сърадунд звук и поддръжка на множество платформи и приложения, вкл. PC/Mac, Nintendo Switch, Sony PS4 VR, HTC VIVE, Xbox One и др.

Нов форм фактор и високоскоростни PCIe SSD дискове

SX8200 PCIe Gen3x4 SSD използва най-новия NVMe 1.3 стандарт и 64-слойна 3D NAND технология със скорост на четене/запис до 3200/1700 MB/s. На щанда на производителя посетителите ще могат да видят и RAID приложения на SX8200 с невероятните скорости на четене/запис, достигащи 5900/3300 MB/s.

Твърдотелият диск SX8200 PCIe Gen3x4 SSD използва най-новия NVMe 1.3 стандарт

Adata ще покаже за първи път новия форм фактор NGSFF SSD (Next Generation Small Form Factor) с по-голям капацитет и върхови възможности отвъд тези на съществуващите M.2 SSD дискове. Друг интересен продукт обещава да е SR2000SP – индустриален клас U.2 SSD диск за сървърни приложения и центрове за данни с капацитет 8TB и скорост на четене/запис до 3200/2400 MB/s.

Безжично зареждане, USB-C, A2 карти памет и външен сторидж

Не на последно място, тайванската компания ще представи в Лас Вегас разнообразие от мобилни аксесоари, вкл. CW0050 6-милиметров ултратънък безжичен зареждащ пад с поддръжка на стандарта за безжично зареждане за новите мобилни устройства като Apple iPhone 8/iPhone X и Samsung Galaxy 8/Note 8.

CW0050 е 6-милиметров ултратънък безжичен зареждащ пад

Ексклузивният USB-C 3.1 2-в-1 зареждащ кабел не само поддържа 5GBps скорост на пренос на данни за мобилни телефони с USB-C конектор, но също и смартфони с микро USB конектор. Потребителите на Android, от друга страна, могат да се възползват от Class A2 карта памет, оптимизирана за директно запазване на приложения върху картата, което значително увеличава капацитета за съхранение на мобилните устройства.

Външните дискове са силно застъпени в продуктовата гама на тайванската компания

Adata ще покаже също нови външни батерии, HDD и SSD дискове, включващи 5TB HD330, HD710M Pro външен хард диск и 1TB USB-C външен SSD SE730H.

Сървърни модули памет и роботи

Два андроида, свързани с платформа за облачни услуги с гласова навигация, носещи атрактивните имената Муунбубу и Муунбобо, ще са сред атракциите на щанда на Adata в Лас Вегас. Компанията ще покаже и NV-DIMM модули памет, представляващи комбинация от DRAM и SSD с много по-голям капацитет и функция за защита срещу прекъсване на захранването за сървърни приложения, базирани на иновативния AI подход за „дълбоко учене” на машините.

Коментар