Излизат бързи DDR3 памети за платформа Core i7

Компанията Corsair пусна китове DDR3 памет за интелската платформа Core i7. Достъпни чрез партньорите на компанията са 3- и 6-гигабайтови комплекти от фамилията Dominator със скорост 1600 MHz, съобщиха от дистрибутора Солитрон.
Паметите са оптимизирани за новата Core i7 платформа на Intel и поддържат спецификацията XMP 1.2 (Extreme Memory Profiles), която позволява базиран на профили овърклок за притежателите на Intel X58 платформи.
Модулите TR3X3G1600C8D и TR3X6G1600C8D са предназначени за ентусиасти, желаещи да изстискат максимум производителност от компютъра си, и за отговорни задачи.
Както и останалите памети от серията Dominator, и тези модули на Corsair са снабдени с пасивна охладителна система. Тя използва т. нар. "двоен път" за охлаждане на паметите, като осигурява на радиатора контакти повърхности както със самите чипове, така и с платката.
Към паметите може да се добави иактивна охладителна система Airflow, което е характерно за цялата фамилия на Corsair.
Очакват се доставки и на 1866-мегахерцови 3- и 6-гигабайтови китове за i7.  Corsair предлага също 2133-мегахерцови 2-гигабайтови китовеза платформата 790i на Nvidia.

Коментар