Колко е сладко… да се харчат парите на татко

Предоверяването в морала на децата струва скъпо на британските татковци. Около един милион подрастващи на острова тайно източват банковите карти на родителите си за покупки през интернет.

Изследване на компанията CPP установи, че децата на възраст от 8 до 16 години харчат средно по 25 британски лири при всяко тайно използване на кредитни карти. В 5% от случаите родителите дори не забелязват как сметките им олекват със суми от 75 до 100 лири.

Взети заедно, децата могат да изхарчат за една година в интернет до 191 милиона лири, изчислили експертите. 70% от британчетата знаят сайтовете, от които пазаруват родителите им, а всяко пето хлапе разполага и с пароли за акаунтите.

Оказва се, че възрастните британци въобще не подозират на какво са способни децата им онлайн. Само 2% от родителите допускат, че техните рожби ще пазаруват от интернет с кредитните им карти.

Проучването на CPP е установило също, че над 30% от анкетираните британци съхраняват финансова информация в онлайн форми, което е изключително рисков подход, посочват експертите. Така поднесената информация изкушава не само любопитните дечурлига, но и печени кибер мошеници.

Коментар