Xiaomi вече е избрала партньори за IPO

Анализаторите очакват IPO-то на Xiaomi да се превърне в едно от най-големите събития на пазара тази година

Китайският производител на смартфони Xiaomi вече е избрал партньорите си за първично публично предлагане на акции (IPO), което се очаква да се състои по-късно тази година, предаде Ройтерс.

Citic Securities, Goldman Sachs и Morgan Stanley ще бъдат партньори и спонсори на Xiaomi, като ще помагат на компанията в подготовката за излизане на борсата. На по-късен етап към тях ще се присъединят Credit Suisse, Deutsche Bank, JP Morgan и още две китайски банки.

Xiaomi планира да излезе на борсата през втората половина на 2018 г., а анализаторите очакват IPO-то на компанията да се превърне в едно от най-значимите събития на пазара тази година.

В хода на първичното публично предлагане пазарната оценка на Xiaomi може да достигне до 200 млрд. долара, според предварителните прогнози. За сравнение, Alibaba беше оченена на 25 млрд. долара при появата си на борсата.

През миналата година Xiaomi преизпълни плана за продажби на смартфони. Тази година се очаква компанията да навлезе на пазара в САЩ, който все още е трудно достъпен за китайските производители.

Коментар