Google Duo прави видеочата още по-достъпен

Потребителите на Google Duo вече могат да провеждат видеоразговори и със събеседници, които не са инсталирали приложението

Google добави нова възможност в своето мобилно приложение за видеочат. Обновеният Google Duo включва функция за позвънявания на потребители, които нямат на устройствата си инсталирано приложение.

Функцията работи практически така, както и обикновените видео разговори, вкл. с превю Knock-Knock. Дори ако приложението не е инсталирано на смартфона, при входящо позвъняване потребителят ще види известие на екрана и кратко видео на събеседника, преди да приеме обаждането.

Google Duo поддържа и обикновени гласови позвънявания. Потребителят може да приема и отказва разговори, да променя камерата и да отключва микрофона. След приключване на позвъняването, потребителят получава предложение за инсталиране на Google Duo, както и опция за блокиране на позвънявания от същия събеседник.

Приложението Google Duo е достъпно за потребителите на двете най-популярни мобилни платформи – iOS и Android и може да се свали напълно безплатно от онлайн магазините App Store и Google Play.

Даунлоуд: Google Duo за Android; Google Duo за iOS

Коментар