Cube iPlay 8 – достъпен таблет с 4:3 екран

Cube iPlay 8 е достъпен таблет за развлечение, в позабравения формат 4:3

Повечето мобилни устройства имат екрани със съотношение на страните 16:9, а напоследък тенденцията е 18:9. Но какво ще кажете за таблет във формат 4:3? На пазара, макар и рядко, се предлагат и подобни устройства.

Достъпният като цена таблет Cube iPlay 8 е насочен именно към потребителите, търсещи мобилно устройство с екран 4:3, който може да се окаже по-удобен при четене на книги и уеб сайтове, при онлайн пазаруване и други приложения.

Силна страна на Cube iPlay 8 е сензорният 5-точков IPS екран с диагонал 7,85 инча и резолюция 1024×768 пиксела, който несъмнено ще осигури пълноценно изживяване въпреки ниската цена на модела – малко над 50 евро.

Cube iPlay предлага прилична производителност за непретенциозни игри, видео, музика и сърфиране в интернет

Таблетът разчита на ултра-нисковолтов 4-ядрен процесор MediaTek на тактова честота 1,3GHz, допълнен от 1GB оперативна памет (RAM) и 16GB постоянна памет (ROM), с възможност за разширение с microSD карти до 128GB. Тези параметри ще осигурят прилична производителност при обичайните приложения – видео, музика, сърфиране в интернет и непретенциозни игри.

Cube iPlay 8 разполага и с две камери – основна с резолюция 2 мегапиксела и предна 0,3MP за видеочат. Това са скромни възможности, но за устройство с цена около 50 евро едва ли може да се очаква повече от камерите.

Достойнство на таблета е наличието на micro HDMI интерфейс, благодарение на който можете да наблюдавате изображението от Cube iPlay 8 на големия екран на телевизор, например. Налични са още microUSB порт за захранване и обмен на данни и 3,5-мм гнездо за слушалки.

Съдържанието на екрана на Cube iPlay 8 може да се гледа на телевизора, благодарение на HDMI интерфейса

Комуникациите са подсигурени с двубандов (2,4GHz/5,0GHz) безжичен модул Wi-Fi 802.11a/b/g/n за достъп до интернет и Bluetooth 4.0 за синхронизация и обмен на данни със съвместими устройства. В устройството са вградени говорител и микрофон, както и GPS приемник.

Cube iPlay 8 работи под управление на операционна система Android 6.0 с многоезикова поддръжка. Батерията с капацитет 3500 мАч осигурява до 7 часа за музика, 4 часа видео и 3 часа за уеб сърфиране, по данни от производителя.

Според последната актуализация на ценовата листа, Cube iPlay 8 се предлага за $59,99 (или 50,75 евро) в глобалния онлайн магазин GearBest при въвеждане на купон CubeiPlay, с безплатна доставка. Устройството има размери 19,60×13,70×0,90 см и тежи 330 грама. В комплекта са включени USB кабел и ръководство за потребителя.