Samsung отвори нов завод в САЩ, ще наеме 1000 души

Новият завод на Samsung в Нюбъри заработи предсрочно, в резултат на протекционистичните мерки на САЩ

Samsung въведе в експлоатация нов завод в САЩ за производство на перални машини. Предприятието е разположено в гр. Нюбъри, щата Южна Каролина, съобщи The Investor.

Южнокорейският гигант планира да вложи 380 млн. долара в завода до 2020 г. и да назначи 1000 работници. Планираният годишен капацитет на предприятието е 1 млн. перални машини.

През ноември миналата година Комисията за международна търговия (ITC) на САЩ обяви протекционистични мерки, препоръчвайки 50-процентeн данък за вносните перални на Samsung и LG, които надвишават квотата от 1,2 милиона броя.

Това стана по искане на американската компания за електроника Whirlpool, която твърди, че корейските компании вредят на икономиката с дъмпингови цени. Очаква се администрацията на Доналд Тръмп да вземе решение по препоръка на ITC по-късно този месец.

Samsung ускори изграждането на завод за перални в САЩ след протекционистичните мерки от страна на американското правителство, насочени към създаване на работни места и засилване на местната икономика. Вместо през втората половина на година, новият завод на компанията стартира предсрочно през януари.

Друг корейски гигант за битова техника, LG, също ще инвестира 2,5 млн. долара за изграждане на производствени мощности в Кларксвил, Тенеси. Очаква се предприятието за перални да заработи още тази година.

Коментар