Спешен търг по мрежов проект обяви Министерски съвет

Ускорена процедура по договаряне обяви Министерски съвет във връзка с проект за доставка на активно мрежово оборудване за нуждите на държавната администрация.
Търгът предвижда изграждане на комуникационна свързаност на база DWDM технология между сградите на областните центрове на администрацията, както и подмяна на съществуващото оборудване на територията на София.
Основание за избор на ускорена процедура на договаряне е поет ангажимент по глава "Телекомуникации и информационни технологии” от договора на България за присъединяване към Европейския съюз, и по-точно изграждането на Национална система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.
Процедурата е разделена на 2 обособени позиции, съответно за свързаността между областните центрове и на територията на София.
Финансирането на обществената поръчка ще се извърши от бюджета на администрацията на Министерския съвет за 2008 година. Прогнозна стойност на търга не е обявена, но гаранцията за участие от 100 000 лева по едната позиция и 20 000 лв. за втората свидетелстват за скъпоструващ проект.  
Кандидатите за участници трябва да имат общ оборот от дейността си най-малко 20 млн. лв. за последните 3 години. Фирмите имат срок само до 25 ноември да подадат документи. Отварянето на офертите е насрочено за същия ден в сградата на Министерски съвет.
Междувременно МС обяви и търг за разработка на специализиран софтуер за мониторинг на изпълнението на програмата на правителството. Поръчката е на стойност 80 000 лева.
Системата трябва да автоматизира дейностите по наблюдение, изпращане на напомнителни писма по електронен път, изготвяне на справки и отчети.
Финансирането на проекта ще се извършва с бюджетни средства. Срокът за подаване на документи за участие в търга изтича на 9 декември, като в същия ден ще бъдат отворени офертите.

по темата: „Спешен търг по мрежов проект обяви Министерски съвет”

добавете коментар...

  1. юдин

    поредна злоупотреба с обществени пари!

Коментар