Майкрософт обяви нови сървърни продукти

Майкрософт обяви сървърните решения Windows Small Business Server 2008 и Windows Essential Business Server 2008, които са част от планирани годишни инвестиции в размер на 6,5 милиарда долара в софтуер за малкия и среден бизнес.
Интегрираните сървърни решения са насочени към компании, разполагащи с ограничени ИТ ресурси и персонал. Small Business Server и Essential Business Server включват инструменти, необходими за развитие на малките и средни фирми.
Small Business Server 2008 е сървърно решение за бизнeси с до 75 компютъра. В него са включени технологии, използвани от големите компании, като Windows Server 2008, Exchange Server 2007, Microsoft SQL Server 2008, както и други продукти на Майкрософт.
Essential Business Server 2008 е предназначен за фирми с до 300 компютъра. Интегрираният сървър дава на ИТ специалистите повече контрол над инфраструктурата, като им позволява да автоматизират голяма част от рутинните задачи на администраторите.
И двете сървърни решения поддържат Windows Mobile базирани телефони, осигурявайки на потребителите достъп до имейл, календар, контакти и файлове, когато са извън офиса.

Коментар