AI софтуер на Microsoft рисува по текстове

Системата не подбира съществуващи изображения, които съответстват на описанията, а създава оригинална рисунка – от нулата, пиксел по пиксел (източник: Microsoft)

Изследователи от Microsoft разработиха нова технология за изкуствен интелект (AI), способна да рисува различни обекти на базата на писмени описания, съобщи блогът на компанията.

По думите на разработчиците, системата създава изображения по текстове с удивителна точност. От Microsoft подчертават, че AI технологията не подбира съществуващи изображения, които съответстват на описанията, а създава оригинална рисунка – от нулата, пиксел по пиксел.

Подобна система може да се използва, например, като помощник при създаване на скици от художници и интериорни дизайнери или като инструмент за обработка на снимки с гласово управление.

Нещо повече, разработчиците от Microsoft вярват, че новата технология с изкуствен интелект може да намери приложение при създаване на пълноценни анимационни филми на базата на писмени сценарии.

Коментари по темата: „AI софтуер на Microsoft рисува по текстове”

добавете коментар...

  1. XoMoTpaHcreHgeP

    ИИ не трябва ли да може комуникира и да синтезира смислен разговор? За една микровълнова в кухнята питам!

    Моята микровълнова има ИИ, всеки ден успява да стопли храната ми, понякога и водата ми за чай също! Като подбира подходяща температура, пуска променлива яркост на светлината (според цикъла на луната и часа през деня), дори и спира и почва когато тя прецени за да не нарани тъканта на дрехите в резервоара на самолета!
    Да сме живи и здрави и да копираме колкото може повечко, явно сме го прехванали от студентските години и креативността е отишла(или сме я забравили) в бара на дискотеката където можем съвсем сами да си направим коктейл, смути, шотове!
    Не ми трийте коментара моля, от 3я пол съм и много лесно се обиждам! Репортвам веднага!

Коментар