Телерик Академия разширява дейността си

Едуард Евлогиев (вляво), Мая Жечева и Гриша Караниколов се присъединиха към екипа на Телерик Академия

Образователната организация Телерик Академия обяви нови назначения в екипа си и разшири обхвата на технологиите, по които ще обучава таланти през настоящата година.

Към екипите „Връзки с партньорите и продажби” и „Обучения” се присъединяват трима нови специалисти. Гриша Караниколов ще участва в развитието на партньорската програма на Академията, а Мая Жечева и Едуард Евлогиев ще помогнат за разширяване на обхвата на професионалните обучения.

Освен предлаганите до момента технологии .NET и JavaScript, за първи път тази година Телерик Академия ще акцентира в обученията си върху програмния език Java и разработката на мобилни приложения. В допъленение, през следващите 12 месеца Академията ще стартира 9 нови програми за подготовка на софтуерни специалисти.

На позицията мениджър „Връзки с партньорите и продажби” Гриша Караниколов ще отговаря за отношенията с бизнеса и развитието на партньорската мрежа на Телерик Академия. Той има над 12 години опит в областта на продажбите и консултирането, като през последните 7 години работи в Телерик и след това в Progress.

Мая Жечева, технологичен трейнър, и Едуард Евлогиев, младши технологичен трейнър, ще имат ключова роля за развитието на професионалните програми на Академията и въвеждането на нови технологии и езици за програмиране. Едуард  има опит като софтуерен разработчик и лектор с технологиите .NET и JavaScript, докато Мая, с 10 години опит в разработката на софтуер, идва от позицията на главен софтуерен инженер в Progress, където е работила над платформата NativeScript.

От началото на 2017 г. след рестарта на Телерик Академия, над 300 курсисти са  преминали през професионалната й програма, а 30 технологични компании са се присъединили към партньорска ѝ мрежа, вкл. Experian, Uber, Telelink, Proxiad, Endava, Komfo, Tick42, ICB и др., уточниха от образователната организация.

Коментар