Експерти развенчават мита за неуязвимата криптовалута

Виртуалните пари, или т.нар. криптовалути, принципно се считат за силно защитени, но според специалисти по сигурност, те са уязвими, както всеки друг софтуер.

В момента хакерите са насочени към криптовалутите и въпреки защитата на блокчейн, виртуалните пари не са подсигурени на 100% срещу пробиви. По данни на Блумбърг, обемът на похитените монети криптовалута достига колосалните $1,2 млрд.

Експерти от Autonomous Research смятат, че киберпрестъпниците крадат ежегодно до $200 млн. от криптовалути, като в бъдеще тази сума може да нарасне, тъй като пазарът на виртуални валути е много млад и има голям потенциал за растеж.

От кражбата на виртуални монети страдат не само компаниите, но и правителствата, тъй като губят постъпления от данъци, в допълнение на това, че в момента липсват ясни регулации за търговията с криптовалута.

Според експертите, с внедряването на нови технологии, ще се появят още недостатъци на криптовалутите, които ще позволят на хакерите да фалшифицират данни. Освен това хакерите могат да нарушат връзките между подгрупите от майнери, които използват своите компютри за потвърждение на транзакциите.

Коментари по темата: „Експерти развенчават мита за неуязвимата криптовалута”

добавете коментар...

  1. LubyMiner

    Тука куцо и кьораво леят слово.. Статията си е много наред, ама на прост човек, който няма представа как да проследи нишката,каквото и да му кажеш, то съществото ще се заяде..

  2. Anonymous

    Еми блумбърг толсова разбират(от кол и въже сабрани).

  3. Anonymous

    Монетите се крадат от пропуски в сигурността на потребителите, а не на блокчейн технологията или биткойн протокола. Все едно да кажеш че банковата система не е сигурна защото някой те е обрал по пътя за банката. В тоя ред на мисли заглавието не отговаря на истината и е нищо повече от хранилка за кликови в социалните мрежи.

  4. кога

    Изключително подробна с доказателства статия, да не говорим за фейкнюз. Радвам се, че експертите за разбили мита. Дано обаче си вкопчат общите усилия към примерно… по-полезна цел от тази на писане на кратки, половин страничка, новини!

  5. хм

    статия (ако може изобщо да се нарече статия това нЯщо) тюрлюгювеч.

Коментар