Днешните автомобили знаят всичко за шофьорите

Съвременните автомобили са претъпкани с електроника, имат системи за спътникова навигация, а вече и достъп до интернет. Предстои интегриране на системи за автономно управление, които ще се свързват към централен сървър и изкуствен интелект.

Всички тези технологии позволяват на автомобилните производители да събират данни за шофьорите и да научават и най-малките подробности за тях, вкл. колко е теглото им, къде живят, с какво се хранят и коя болница посещават.

Авто-производителите постоянно събират информация за своите клиенти, като за целта вграждат в колите си огромен брой електронни системи, пише The Next Web. Изброяват се GPS-те, мултимедийните системи с поддръжка на смартфони, камерите за следене на умората на водача, датчиците за седалките и волана, навигационните системи и достъпът до интернет.

Според анализаторите, всички получени данни за водача на автомобила се изпращат към заинтересовани страни, които могат да използват информацията по свое усмотрение. В частност, получател на подобна информация е клауд услугата за свързани коли Otonomo.

Коментари по темата: „Днешните автомобили знаят всичко за шофьорите”

добавете коментар...

  1. Saevar

    бухаш един Firewall и забраняваш ин и аут трафика с изключение на тва от което само ти единствен ти имаш нужда…, андроидите са същите, всички апликации се свързват с нета, но като им забраниш и няма проблеми…

  2. Аман

    ми добар ви ден уееееее, вие друго ли си мислехта????

Коментар