Andoer – 4K HD екшън камера и видеорегистратор

Компактната екшън камера Andoer се предлага в няколко цветови варианта

Запаметяването на вълнуващи моменти от живота никога не е било по-достъпно и лесно. Всеки смартфон днес има прилична камера за снимки и видео, но когато става въпрос за екстремни преживявания или шофиране – няма по-подходящи от т.нар. екшън камери, които за здрави и устойчиви на въздействия компактни устройства за използване в различни сценарии.

Тези достъпни ценово устройства предлагат напреднали възможности за запис на видео по време на спорт, туризъм, гмуркане, при шофиране и други активни занимания. Andoer е една такава камера, на цена под $30, но която поддържа запис на 4K HD видео при 30fps и снимки с високо качество. Моделът използва сензор Sony IMX179A с резолюция 16MP и предлага различни режими на снимане.

Andoer поддържа запис на видео с резолюция 4К при 30 кадъра в секунда

Екшън камерата Andoer, предлагана от онлайн магазина Tomtop, има вграден безжичен модул Wi-Fi за предаване на заснетото съдържание към екрана на смартфона, от който може също да се управлява дистанционно. Камерата разполага със слот за карти памет microSD с капацитет до 64GB за съхранение на снимките и видеото.

Можете да ползвате Andoer и под вода, на дълбочина до 30 метра, с включения в комплекта водоустойчив калъф. В допълнение, това устройство е приложимо като уеб камера, а също така и като видеорегистратор при шофиране. С малките си размери и тегло, камерата пасва идеално на каска – няма да усетите тежестта й, докато записва всичко, което се случва в 170-градусов обхват.

Andoer се доставя с водоустойчив калъф за ползване на дълбочина до 30 метра

LCD дисплеят има диагонал 2,0 инча, а за обработка на изображенията се грижи DSP чип Allwinner V3. Камерата поддържа запис на видео с резолюция до 4K при 30 кадъра в секунда (fps), във формат MP4 и компресиране H.264. По-ниските поддържани резолюции са 2K/30fps, 1080P/60fps/30fps и 720P/120fps/60fps/30fps, а при снимките – фото-резолюции 16M, 12M, 8M, 5M и 2M, във формат jpg.

Екшън камерата Andoer предоставя няколко режима на снимане, вкл. единични снимки, селфи с таймер от 3 до 20 сек., автоматичен и драма. Предвидени са още „anti-shake” функция, бял баланс за различните условия на осветяване и автоматично изключване. Устройството разполага с порт USB 2.0 и батерия с капацитет 900 мАч.

Andoer има 2,0-ичов LCD екран, USB порт и слот за microSD карти с капацитет до 64GB

Цената на Andoer в момента е намалена до $27,87 в кампания за разпродажба, плюс  $10,71 за доставка от Германия. Камерата има размери 5,7х3,9х2,7 см и тежи едва 58 грама. В комплекта са включени USB кабел, водоустойчив калъф, захранващ адаптер, ръководство за потребителя и множество приспособления за закрепване.

Коментар