ZoneAlarm Anti-Ransomware – спира криптовирусите

ZoneAlarm Anti-Ransomware осигурява проактивно блокиране на заплахите от криптовируси, без да пречи на работата на инсталирания локален антивирус

Софтуерът ZoneAlarm Anti-Ransomware се явява специализиран инструмент за защита от т.нар. рансъмуер заплахи, или криптовируси, които криптират информацията в компютъра и след това искат откуп от потребителите.

Рансъмуер атаките стават все по-разпространени напоследък, като поразяват компютри по целия свят, докато компаниите за сигурност се опитват да предложат по-ефективни решения за справяне с подобен малуер.

Борбата срещу рансъмуер включва както информационни кампании, които ограмотяват интернет потребителите, така и специализиран софтуер, който открива и блокира опитите за криптиране на информацията на диска.

ZoneAlarm Anti-Ransomware е именно такъв инструмент за постоянна защита срещу рансъмуер, който анализира активността на компютъра и засича компонентите с подозрителни действия. Неговата цел е да предложи проактивно блокиране на заплахите от криптовируси, без да пречи на работата на инсталирания локален антивирус.

Програмата създава допълнителен слой за сигурност в компютъра. След като бъде инсталирана, ZoneAlarm Anti-Ransomware изгражда защитен щит, който не допуска рансъмуер заплахите в компютъра. Приложението блокира всеки злонамерен опит за криптиране на файлове или на целия РС, превръщайки се в надеждно оръжие срещу подобни заплахи.

ZoneAlarm Anti-Ransomware има опростен и интуитивен интерфейс, може да се позиционира в системната лента със задачи и в менюто, да се включва и изключва. Програмата възстановява всеки файл, подлежащ на криптиране при потенциална рансъмуер атака. Тъй като поведението на рансъмуер троянците е лесно разпознаваемо, ZoneAlarm Anti-Ransomware обещава ефективна защита и срещу т.нар. „zero-day” атаки.

Независимо от всичко дотук, препоръчително е да си създавате периодично резервни копия на данните, да използвате постоянни решения за сигурност и да отделяте повишено внимание на опасните уеб сайтове и пакети, които сваляте от интернет.

Даунлоуд: ZoneAlarm Anti-Ransomware

Коментар