Нов Skype телефон подобрява качеството

Skype телефон за “кристално чиста” комуникация пусна на пазара компанията TRENDnet. Новият “ClearLink VoIP USB Speakerphone” се свързва през USB интерфейс към РС или лаптоп и дава възможност за безжични Bluetooth разговори.  
Телефонът, модел TVP-SP2, е предназначен за употреба в дома и офиса и е особено подходящ за конферентни разговори, посочват от производителя, представен у нас от компанията НЕТ ИС.
Устройството предоставя LCD екран с висока резолюция, на който се показват списъци с контакти, история на обажданията и информация за ID-то на звънящия.  С натискане само на един бутон потребителят на TVP-SP2 може да се обади на някого от Skype списъка, на обикновен стационарен или мобилен номер.
Телефонът осигурява “кристално чиста” комуникация в режим пълен дуплекс, твърди производителят TRENDnet. Това подобрение се дължи на технология за премахване на ехото (echo-cancellation).
Тъй като телефонът се свързва през USB към компютъра, той не се нуждае от външно захранване, което е още едно удобство за потребителя. TVP-SP2 позволява безжични хендсфри обаждания или разговори през хедсети (комплект слушалки-микрофон), свързани към неговия стерео порт.
Телефонът излиза първо на американския пазар с цена 69,99 долара.

Коментар