XVIII международен форум “Компютърно пространство 2006”- акценти и новости

На 19.09.2006 (вторник) в прес-клуба на БТА, от 14 часа, ще се състои пресконференция по повод представянето на акцентите и новостите в програмата на XVIII международен форум за компютърни изкуства, съвременнни медии и комуникации “Компютърно пространство 2006” (www.computerspace.org).
Форумът се провежда под патронажа на Президента на Република България Георги Първанов, който връчва и една от наградите на конкурса. Награди се връчват и от Министъра на Науката и Образованието, от директорите на Майкрософт-България, Информационно обслужване АД и др.
Тази година ще има престижно международно участие, представяне на нови технологии и методи в областта на компютърната анимация, мултимедия, интерактивни системи и виртуални реалности. Специален акцент в програмата са т.нар. „non-entertainment games” и конкурса по „E-games” в областта на образованието, информацията, изследванията и тестванията.
"Компютърно пространство" е некомерсиален международен фестивал за компютърни изкуства с престижно международно участие и има добър отзвук във всички по-големи медии. До момента има 17 издания, в него са участвали над 5000 международни участници (фирми, студия, индивидуални участници), между които такива престижни организации като: ART + CОМ (развойната компания за мултимедия на Дойче Телеком), известната сателитна комуникационна компания Astra Net, иновационния център на ЕC за мултимедия ЕuroPrix, престижния център за съвременни медии и комуникации Ars Electronica Center – Линц, Центъра за съвременни медии, звукоакустика и координация IRCAM – Paris, носителите на Оскар за анимация  Platige Studio и редица други известни имена.
Организатор на форума е Студентско общество за компютърно изкуство (СОКИ). Крайният срок за регистрация на проекти е 30.09.2006, а журирането на проектите ще продължи до 08.10.2006. Фестивалната и семинарна програма ще се проведат на 04-05.11.2006, в Чешки център и Военен клуб, София.

Коментар