Финтех лидер оглави Dynamo Software

„Със силната подкрепа на Francisco Partners можем да продължим лидерската позиция на Dynamo в глобалния алтернативен пазар на софтуер за управление на активи”, сподели Ханк Боунър

Ханк Боунър, лидер във финтех индустрията и ветеран в процесите по сливания и придобивания, се присъединява към Dynamo Software, известна по-рано като Netage Solutions.

Назначаването на Боунър за изпълнителен директор е първият голям ход на компанията след обявяване на инвестиционния си партньор Francisco Partners през миналата година. Основателят на Dynamo Красен Драганов обяви, че ще насочи всичките си усилия върху продуктовата иновация на платформата Dynamo.

Ханк Боунър има повече от двадесет години опит в инвестирането и транзакциите на развиващи се пазари, вкл. на финансови и софтуерни технологии. Преди да се присъедини към екипа на Dynamo Software е бил президент и главен оперативен директор на CentralBOS, водещо облачно ERP решение. В портфолиото му влизат и позиции в компании като Global Payments Inc., която е и една от водещите световни компании за разплащания.

„Той е точният човек, който да ръководи компанията в следващия й етап на растеж”, коментира Красен Драганов, член на борда на директорите и главен продуктов директор. „Ханк ще се съсредоточи върху разрешаване на предизвикателствата, които индустрията поставя, чрез проектиране и разработване на продукти”.

В кариерата си Боунър е управлявал транзакции на обща стойност от над двадесет милиарда долара, развивайки добър нюх за възможностите и предизвикателствата в алтернативната инвестиционна индустрия. Боунър прекарва повече от петнадесет години, водейки сделки като инвеститор в технологични компании, смесени фондове и инвестиционно банкиране.

„Красен Драганов е създал иновативна компания с изключителен екип и успешно бъдеще. Със силната подкрепа на Francisco Partners можем да продължим лидерската позиция на Dynamo в глобалния алтернативен пазар на софтуер за управление на активи”, сподели Ханк Боунър.

Dynamo Software е основана през 1998 г. като Netage Solutions. Компанията предоставя цялостно решение за управление и отчитане на инвестициите под формата на софтуер. Клиентите на платформата Dynamo са вече над 400 и управляват активи на стойност от над 3 млрд. долара.

Коментар