AMD се подсили с водещи експерти в графиката

Майк Рейфийлд ще отговаря за всички аспекти на стратегията и бизнес развитието на графичния бизнес на AMD (снимка: AMD)

Водещите експерти в графичната индустрия Майк Рейфийлд и Дейвид Уанг се присъединиха към AMD, съобщи базираната в Сънивейл, Калифорния компания за процесори и графични продукти.

Майк Рейфийлд става старши вицепрезидент и управител на AMD Radeon Technologies Group (RTG), а Дейвид Уанг поема функциите на старши вицепрезидент по инженеринг на RTG. И двамата ще се отчитат пред президента и СЕО на компанията д-р Лиса Су.

Рейфийлд ще отговаря за всички аспекти на стратегията и бизнес развитието на графичния бизнес на AMD, вкл. потребителска графика, професионална графика и полу-къстомизирани продукти. Уанг ще се посвети на инженеринга на графични продукти, вкл. техническа стратегия, архитектура, хардуер и софтуер на графичните продукти и технологии на AMD.

Майк и Дейвид са водещи експерти в индустрията, с доказана история на реализиран печеливш ръст на бизнеса и продуктови пътни карти, коментира назначенията президентът и СЕО на AMD д-р Лиса Су.

Дейвид Уанг ще се посвети на инженеринга на графични продукти в AMD (снимка: AMD)

„Навлизаме в 2018 г. с невероятен подем в нашия графичен бизнес, с пълния набор графични продукти, представени миналата година за потребителския и професионалния сектор, както и за  машинното самообучение. Под ръководството на Майк й Дейвид аз съм убедена, че ще продължим да разширяваме позициите на Radeon във всички тези сегменти”, каза тя.

Рейфийлд ще допринесе за графичния бизнес на AMD със своя над 30-годишен опит в технологичната индустрия, фокусиран върху постигане на растеж, на задълбочени връзки с клиентите и високи резултати. Той се присъединява към компанията от Micron Technology, където е бил старши вицепрезидент и управител на поделението за мобилен бизнес.

Под ръководството на Рейфийлд този сектор на Micron постигна значителен ръст на приходите и на чистата печалба. Преди Micron Рейфийлд е бил управител на поделението за мобилен бизнес на Nvidia, където е ръководил екипа създал Tegra.

С над 25-годишен опит в разработката на чипове и графични решения, Уанг ще принесе в RTG своята експертност в управлението на разработки по създаване на интегрални схеми. Уанг идва за втори път в AMD, като до момента е бил старши вицепрезидент на поделението Systems Silicon Engineering на Synaptics. Под ръководството на Уанг тази компания е увеличила проектантския си екип над 4 пъти.

Преди Synaptics Уанг е бил корпоративен вицепрезидент на AMD, отговарящ за разработката на системи-на-чип (SOC) на процесорни продукти на AMD, вкл. GPU, CPU и APU. Преди AMD Уанг е заемал различни технически и управленчески постове в ATI, ArtX, SGI, Axil Workstations и LSI Logic.

Коментар