Новият Photoshoр използва изкуствен интелект

Select Subject автоматично избира видими обекти в изображението с един клик

В новата версия на популярния графичен софтуер Photoshop се появи инструмент за избор Select Subject, който разчита на технология с изкуствен интелект, съобщи разработчикът на продукта – Adobe.

Обявеният тази седмица Photoshop 19.1 използва AI технологията Adobe Sensi, която улеснява потребителите при избиране на обекти с инструмента Select Subject – той позволява по-бързо и по-точно избиране, като заменя досегашните инструменти Quick Selection и Magic Wand.

Select Subject автоматично избира видими обекти в изображенията с един клик. След това потребителят може да прецизирате избора си, като използва други инструменти на програмата.

От публикуването видео се вижда, че новият инструмент действително опростява избирането на обекти. Разбира се, не може да се очаква функцията да работи идеално при всякакви условия, но в повечето случаи Select Subject ще пести време на потребителите.

В допълнение, Photoshop 91.1 се възползва пълноценно от възможностите на Windows 10 Creator’s Edition, като предлага пълния набор от възможности за избор на UI мащабиране – от 100% до 400%, с 25% увеличение. Това означава, че потребителският интерфейс на Photoshop ще изглежда отчетлив, красив и с правилния размер, независимо от плътността на монитора.

Photoshop вече автоматично ще се коригира на базата на настройките на Windows, което ще улесни настройването, поясняват от Adobe. Това е било една от най-желаните подобрения за потребителите на Photoshop, работещи на устройства с Windows.

Коментари по темата: „Новият Photoshoр използва изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. АЙ АЙ

    Вай вай всичко е ЕЙ АЙ. дис ис фантасти6

  2. Ivan

    Трябва да паднат по-ниски заплатите на дизайнерите, които по-малко ще се трудят и повече ще си клатят краката в безделничене. 🙂

Коментар