JJRC JJPRO X3 HAX – изгоден дрон с безчетков мотор

JJRC JJPRO X3 HAX е компактен, с приятен бял дизайн и светлинни индикатори за нощни мисии

Дроновете с безчеткови мотори имат по-голяма мощност и осигуряват по-дълги полети. Когато и цената на квадрокоптерите от този тип е конкурента, изборът натежава в тяхна полза.

Известният производител на дронове JJRC пусна на пазара преди няколко месеца достъпен като цена дрон с безчетков мотор, наречен JJRC JJPRO X3 HAX. Както и останалите устройства от серията JJPRO, новият квадрокоптер се отличава с подобрен хардуер и разширена функционалност. Моделът се предлага от онлайн магазина Tomtop за около 140 долара – цена, която несъмнено е по джоба на повечето потребители.

FHD камерата на JJRC JJPRO X3 HAX е изпълнена като самостоятелен модул

Компактният FPV дрон JJRC JJPRO X3 HAX (25,5×28,5×7,6 см) е изпълнен в бял цвят, със светлинни индикатори, които го правят подходящ и за полети нощем. Производителят набляга освен на безчетковия мотор, но и на качествената FHD камера с резолюция 1080p, която е във вид на самостоятелен модул, лесен за монтиране и сваляне от дрона.

Функцията FPV (First Person View) позволява лесно управление на дрона от перспективата на пилотска кабина. Заснетите живи снимки и видео от камерата на JJRC JJPRO X3 HAX се предават към екрана на смартфона на потребителя в реално време, през Wi-Fi. Сензорът на камерата е достатъчно качествен за превъзходни въздушни снимки, но липсва стабилизация на изображението, тъй като все пак това е устройство е от ниския ценови клас.

JJRC JJPRO X3 HAX може да се завърне сам в началната си точка с натискане на един бутон

Дронът на JJRC може да се ползва за мисии на открито и закрито, с възможност за задържане на позицията и височината си, благодарение на вградения барометър и сензори – когато е в помещение, и на GPS функцията, когато оперира на открито.

Нещо повече, JJRC JJPRO X3 HAX може да се завърне сам в началната точка само с натискане на един бутон на пулта на дистанционното управление, вкл. когато зарядът на батерията падне под определено ниво или функционалността е нарушена. Дистанционното управление не е от най-висок клас, но е по-добро от типичните устройства в тази ценова категория, с интегриран LED екран.

JJRC JJPRO X3 HAX е сред най-конкурентните устройства в своята ценова категория

Дронът е оборудван с батерия 2000 мАч, която осигурява полет в продължение на 15-17 минути, когато е напълно заредена, а това отнема около 1-2 часа през  USB интерфейс. Устройството тежи 385 грама и има размери 285x285x76 мм. Предвидено е мобилно приложение за устройства под управление на iOS и Android, което е необходимо за работа на FPV функцията.

Приятният на външен вид и компактен JJRC JJPRO X3 HAX се предлага в момента на цена от само $139,99, която несъмнено го прави един от най-конкурентните квадрокоптери в тази ценова категория. Моделът се позиционира основно за начинаещи потребители, но от неговата развита функционалност могат да се възползват и напреднали в ползването на безпилотни апарати.

Коментар