Сирма Груп с цел от 120 млн. евро през 2022 г.

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп, обяви целта пред компанията – да достигне 120 млн. евро приходи към 2022 г.

Стратегическите цели на Сирма Груп Холдинг предвиждат до края на 2022 година приходите от продажби да нараснат до 120 милиона евро, което отговаря на 35%  CAGR на приходите за периода, стана ясно от среща на ръководството на компанията с акционери.

Съгласно стратегията, към 2022 година 70% от приходите от продажби ще бъдат генерирани в Северна Америка и Европа при преобладаващ дял (отново 70%), постигнат чрез използване на XaaS модел на продажби. Бързият темп на растеж следва да бъде изпълнен при запазване на оперативната ефективност от 29% EBITDA марж.

Сирма дефинира точно основните елементи на Стратегията и целите, които си е поставила за периода 2018-2022 г., както и показателите (KPI), чрез които ще се измерва постигането им. Определени са стратегическите технологии, които ще залегнат в основата на бъдещото развитие на Групата и нейната технологична трансформация.

За пет години Сирма Груп постигна 24% CAGR на приходите

Целта на технологичната трансформация на Сирма е концентрация на когнитивните технологии и развойна дейност в Sirma ENterprise Platform with AI (накратко SENPAI), което ще позволи на Групата да развива силно конкурентоспособни приложения в избраните от нея вертикали на специализация.

Коментар