Сред водещите сме в ЕС по отворени данни

България се нарежда сред водещите държави от Европейския съюз в изпълнението на политиката по отворени данни, сочи изследване на Европейския портал за данни за 2017 година.

Измерването на степента на зрялост на политиката по отворените данни в продължение на три последователни години показва, че държавите членки на ЕС полагат значителни усилия, за да подобрят публикуването на отворени данни, като страната ни е сред водещите в областта (т.нар. Trendsetters).

Докладът сочи още, че като цяло европейските страни са на челни позиции по отношение на отворените данни и в световен мащаб.

България е сред водещите страни в ЕС (т.нар. Trendsetters) по отношение на политиките за отворени данни

Данните за България са предоставени на Европейската комисия чрез „Общоевропейски въпросник за оценка на състоянието на отворените данни за 2017 г. в България”.

Въпросникът е попълнен на основата на годишната обществена консултация, която Държавната агенция „Електронно управление” (ДАЕУ) проведе с всички администрации през май и юни 2017 г.

Коментари по темата: „Сред водещите сме в ЕС по отворени данни”

добавете коментар...

  1. Иван

    Много е отворено и прозрачно в България. Всичко е свободно и отворено да се краде и корумпира. Знаят се хората и фирмите, разните фондации които продължават безнаказано за крадат държавата за поколения напред.

Коментар