УНИЦЕФ събира криптовалута за сирийските деца

Инициативата Game Chaingers разчита на свободни изчислителни ресурси за добив на криптовалута

Детският фонд на обединените нации УНИЦЕФ стартира проект за набиране на средства за пострадалите от войната сирийски деца, който разчита на средства, добити с „копаене” на криптовалута.

Инициативата Game Chaingers е подобна на проектите SETI@Home и Einstein@home, т.е. ще ползва свободните изчислителни ресурси на доброволци по целия свят. За разлика от разпределените научни изчисления обаче, участниците в проекта ще добиват криптовалута Ethereum (етериум), която ще се натрупва в сметката на УНИЦЕФ.

Получените по този начин виртуални пари ще бъдат използвани от световната организация за подпомагане на сирийските деца. Идеята е да се привлекат младежите, вкл. геймърите,  към благотворителността. В момента повечето спонсори на УНИЦЕФ са хора над 50 години.

Според организаторите на първата по рода си благотворителна кампания, добивът на криптовалута от компютрите на доброволците няма да бъде съпроводен с повишени разходи на електроенергия. До момента проектът Game Chaingers е привлякъл на 330 участници.

Коментари по темата: „УНИЦЕФ събира криптовалута за сирийските деца”

добавете коментар...

  1. ZeliaS

    Unicef прибира 85% от всички дарения за себе си… под 15% отиват всъщност за благотворителност…..

Коментар