OnePlus 5T – перфектен във всеки детайл, топ ниво

OnePlus 5T е изпълнен в актуалния формат 18:9, с безрамков дисплей

Да се разграничи на пазара за Android смартфони е предизвикателство за всеки производител на смартфони, предвид доминацията на няколко водещи бранда и много други – по-малки или по-големи – играчи с агресивни предложения. На този фон брандът OnePlus привлича с топ класа и същевременно с това, че не е масов продукт и дава основание на своите притежатели да се чувстват специални.

Новият модел OnePlus 5T, обявен от компанията в края на миналата година, изглежда перфектен във всеки детайл. Няма спор, това е устройство от най-висок клас, един от най-добрите Android смартфони на пазара, но на по-достъпна цена от своите конкуренти. Моделът се предлага в различни онлайн магазини, вкл. в популярния Tomtop, за около 493 долара в момента.

Като дизайн, OnePlus 5T е тънък и лек, поместен в алуминиев корпус с черен цвят и актуален формат 18:9, който придава по-удължен и по-тесен вид на смартфона, с цел по-удобно преглеждане на съдържание в интернет. Все пак това е голям телефон, фаблет, и работата само с една ръка е по-скоро пожелание, отколкото обичаен сценарий на употреба.

Фаблетът OnePlus 5T работи под управление Oxygen OS на база Android 7.1

OnePlus 5T ще ви впечатли с разкошен 6,01-инчов AMOLED дисплей с резолюция FHD+ 2160×1080 пиксела. Безрамковият екран в съотношение 18:9 означава по-просторна и „непрекъсната” гледка – като в реалния живот, в сравнение с  предишното поколение смартфони, при които дисплеят заемаше по-малко площ от предния панел.

Фаблетът стъпва на водеща хардуерна платформа Qualcomm Snapdragon 835 с осем изчислителни ядра и тактова честота до 2,45GHz, допълнена от 6GB (или 8GB) оперативна памет LPDDR4X и 64GB (или 128GB) постоянна флаш памет UFS 2.1, която задава нов стандарт в класните мобилни устройства. Приложения, игри и видео ще се изпълняват с лекота на OnePlus 5T в тази конфигурация, като същевременно ще имате достатъчно голямо пространство за съхранение на снимки, клипове и друго съдържание.

Задната двойна камера на OnePlus 5T има резолюция 20MP + 16MP

Моделът се отличава и с безупречните си камери. Основната камера, разположена на гърба на One Plus 5T, е двойна с резолюция 20MP +16MP и поддръжка на 4К видео, а предната за селфи има резолюция 16MP. Технологията на двойните камери позволява фокусиране върху снимания субект и постепенно замъгляване на фона за нежен ефект. Производителят набляга и на подобренията при снимане в условия на ниска осветеност.

Android флагманът е двойно подсигурен – както чрез бърз и точен скенер на пръстов отпечатък за отключване на устройството, така и с функция за лицево разпознаване, която работи с предната камера.

Несменяемата батерия на OnePlus 5T има капацитет 3300 мАч и се зарежда изключително бързо с технологията Dash Charge 5V4A – за половин час ще получите заряд за целодневно използване на устройството. Зареждането става през USB Type-C порта, който е предназначен още за предаване на данни, както и за слушане на музика с по-високо качество, отколкото през стандартния 3,5-мм порт.

Технологията Dash Charge зарежда изключително бързо батерията на OnePlus 5T

OnePlus 5T може да работи във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 2G, 3G и 4G, като се доставя отключен по целия свят. Налични са задължителните безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 5.0, а също така и NFC модул. Фаблетът има два слота за сим карти, но не поддържа разширение на паметта с microSD карти. Работи под управление на операционна система Android Nougat 7.1.1, надградена до фирмената Oxygen OS.

Бижуто OnePlus 5T се предлага на цена от $492,99 в онлайн магазина Tomtop, в конфигурация с 6GB RAM и 64GB ROM, с безплатна доставка до България. Устройството има размери 15,27х7,47х0,73 см и тежи 153 грама. В комплекта са включени самият фаблет, калъф, протектор на екрана (поставен), захранващ адаптер, USB кабел, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребителя.

Коментар