Intel показа прототип на умни очила с лазер

На пръв поглед Vaunt приличат на най-обикновени очила

Intel напредва с проекта си за умни очила и вече разполага с работещ прототип. На пръв поглед Vaunt приличат на най-обикновени очила, става ясно от видео, разпространено от технологичния сайт The Verge.

Vaunt нямат микрофон и камера, както своите предшественици – очилата Google Glass. Нямат дори и дисплей, а само Bluetooth, компас, акселерометър и батерия. На видеото се вижда как Vaunt приема данни от смартфон и проектира изображенията със специален лазер върху ретината на окото.

Intel уверява, че лазерът не влияе негативно на зрението. Изображенията във Vaunt са монохромни и се показват в долния ъгъл на очилата. Потребителят ги вижда, само когато гледа в този ъгъл.

Работата по проекта все още е в начален етап. В бъдеще лабораторията на Intel планира експерименти с други типове рамки, както и добавяне на ново оборудване към умните очила.

Vaunt не е комерсиален продукт за Intel. След приключване на разработката, компанията ще предостави своето творение на OEM производители, които могат да предложат търговски продукт на пазара.

Коментар