YouTube взима строги мерки срещу вредното съдържание

Една от задачите на видеопортала YouTube през 2018 година е да засили мерките срещу блогъри, които вредят на репутацията на сайта с публикуваното от тях съдържание, стана ясно през седмицата от изявление на главния изпълнителен директор Сюзан Войжицки.

YouTube засили контрола над съдържанието след скандала с блогъра Логан Пол, който публикува видео с човек, извършил самоубийство. Това предизвика остра обществена реакция, в резултат на което Пол беше изключен от рекламната програма Google Preferred.

„Такива случаи са изключително редки. Но те вредят както на компанията, така и на останалите видеоблогъри. Искаме да бъдем сигурни, че имаме ясно изработен механизъм за борба с подобни явления”, заяви Сюзан Войжицки.

Постъпката на Логан Пол е една от най-фрапантните, но за съжаление не е единственият случай, в който блогър публикува съдържание, увреждащо репутацията на видеопортала. Ето защо платформата се нуждае от ясна и принципна позиция, добавя Войжицки.

По нейните думи, за подобряване на контрола върху спазването на правилата в YouTube, компанията ще привлече по-голям брой специалисти, наред с използването на технологии за машинно обучение.

В допълнение, YouTube ще приложи по-строги правила за монетизация на видео каналите. Освен това разработчиците на портала обещават да решат проблемите, свързани с демонетизацията, които предизвикват недоволство сред част от потребителите на YouTube.

Коментар