Google подготвя стрийминг услуга за игри Yeti

Стрийминг услугата Yeti ще предложи гейминг с всяка игра, на всеки съвременен РС

Google работи по проект за собствена стрийминг услуга за игри. Въпреки че и в момента има редица подобни услуги, често те са локални и не особено популярни, докато Google разполага с възможности да промени ситуацията.

Геймърските стрийминг услуги позволяват на потребителите да играят всяка игра на всеки съвременен РС, тъй като обработката на графиката се извършва на отдалечен сървър. Според публикация на The Information, поточната услуга на Google ще работи или чрез Chromecast, или чрез специална конзола.

Услугата на Google е известна към момента с кодовото име Yeti. Първоначално, геймърите ще могат да я ползват чрез медийния плейър Chromecast. На по-късен етап Google ще осигури възможност за игри и чрез собствено разработена конзола.

В допълнение, Google планира да създаде и собствен геймърски контролер. Засега обаче няма конкретна информация за сроковете на пускане на стрийминг услугата и съответните устройства за нея, както и за условията за ползването й.

Коментари по темата: „Google подготвя стрийминг услуга за игри Yeti”

добавете коментар...

  1. ха

    Подобна услуга ще засегне геймърския бизнес. За какво ти е новата мощна конзола или настолен компютър, ако можеш да играеш игри със същото качество от допотопна конфигурация?

Коментар