Eleven стартира нов фонд с 6 млн. евро капитал

Екипът на Eleven – български фонд за рисков капитал, който активно развива екосистемата у нас

Фондът за рисков капитал Eleven обяви, че ще инвестира нови 6 млн. евро в технологични стартъп компании от България и Югоизточна Европа. Капиталът на новия фонд за дялово инвестиране е изцяло частен и идва от успешни предприемачи у нас и в региона.

Под надслов „Founders Fund” (от предприемачи за предприемачи), новият фонд на Eleven е съставен изцяло от частни инвеститори – успешни предприемачи и професионалисти с дългогодишен опит в бизнеса.

„Ограничените във времето стартъп програми, които се опитват да поставят стартиращите предприемачи в рамки, вече не са ефективни. С Eleven 2.0 стъпваме върху всичко научено досега и изграждаме подкрепяща инфраструктура от знание, капитал, световни партньорства и сплотена общност”, заяви Даниел Томов, партньор в Eleven.

По неговите думи, на база индивидуалните нужди, които всяка компания има, подкрепящата инфраструктура мобилизира необходимите ресурси в правилния за нейното развитие момент.

Първоначалната инвестиция ще бъде в размер на 100 000 евро в замяна на 10-12 процента дял в компанията. В зависимост от развитието и нуждите им, фондът може да вложи допълнително до 200 000 евро. Фондът няма да оперира на база на прозорци за кандидатстване, вместо това екипът е отворен да разглежда стартъпи през цялата година.

„Участието в Eleven 2.0 на над 30 частни инвеститори със сериозен опит в различни индустрии, е голямо предимство за нас и невероятна добавена стойност за компаниите, в които ще инвестираме”, сподели Васил Терзиев, партньор в Eleven.

Технологични компании от България и региона могат да изпращат информация за своите стартиращи проекти чрез форма, достъпна от уебсайта на Eleven.

„Търсим смелите предприемачи, които решават значими предизвикателства чрез помощта на технологиите. Искаме да видим екипи, които имат първоначален прогрес и вече са положили усилия върху идеята, в която вярват”, посочи Ивайло Симов, партньор в Eleven.

В рамките на 3 години Eleven инвестира 12 милиона евро от първия си фонд, финансиран по програма Джереми, в над 100 технологични компании и активно участва в развитието на стартъп екосистема у нас.

Някои от по-познатите инвестиции на Eleven са: Melissa – за продукти, които превръщат съществуващите домашни уреди в част от умния дом; Enhancv – онлайн услуга за професионални CV; Dronamics – разработчик на безпилотен транспортен самолет; TaxiMe – мобилна услуга за лесна поръчка на такси; Farmhopping – онлайн услуга за малки и средни ферми.

Eleven се позиционира като единственият фонд за рискови инвестиции у нас, фокусиран в най-ранната фаза. Опитът на инвеститорите показва, че подкрепата на компании на този стартиращ етап е фундаментална за успешното им бъдещо развитие.

Коментари по темата: „Eleven стартира нов фонд с 6 млн. евро капитал”

добавете коментар...

  1. :)

    “https://www.youtube.com/watch?v=J3lYLphzAnw”

Коментар