Нови външни HDD на Adata превишават IP68

Adata HD710M Pro е ноподатлив на влага и частици, издържа на удари

Два нови модела външни твърди дискове на Adata се отличават с изключително здрава конструкция и защита срещу прах и вода, която надминава изискванията на стандарта IP68. Това на практика прави HD710M Pro и HD710A Pro неподатливи на външни частици и влага, съобщиха от тайванския производител.

Можете да потопите дисковете във вода за 60 минути на дълбочина до 2 мeтра и те ще останат невредими, твърди компанията. В допълнение към това външните дискове разполагат и с висока степен на удароустойчивост, благодарение на своята трислойна конструкция, като издържат на падане до 1,5 метра. От Adata наблягат на факта, че устройствата са преминали тестове, при които са били подложени на удар и изпускане върху 26 различни точки на корпуса.

Външният вид на Adata HD710A Pro кореспондира със здравината на устройството

HD710M Pro и HD710A Pro са снабдени с шокови сензори, които засичат вибрации, така че при силно движение по време на работа се появява червена LED светлина и устройството автоматично активира своите защитни системи. HD710A Pro идва с Apple HFS+ система и поддръжка на Apple Time Machine, което дава висока степен на съвместимост с всички Apple устройства.

Двата външни диска имат капацитети до 2TB и разполагат със скоростен USB3.1 интерфейс. Устройствата се очакват скоро на пазара у нас от партньорите на тайванския производител.

Коментар