Tesla увеличи приходите си, но отчете рекордна загуба

Tesla на Илон Мъск продължава да трупа загуби, въпреки ръста в производството

Американският производител на електромобили Tesla обяви тази седмица резултатите за четвъртото финансово тримесечие, които не са радващи на фона на успешното извеждане в космоса на нейния Roadster с ракетата Falcon Heavy.

Tesla търпи загуби в размер на 685,3 млн. долара за тримесечието – това е най-голямата загуба, регистрирана досега от компанията. За същия период на предходната година производителят отчете загуба от 121,4 млн. долара.

Същевременно, приходите на Tesla за отчетния период са нараснали до 3,3 млрд. долара, спрямо 2,85 млрд. долара година по-рано. Анализаторите очакват компанията, ръководена от Илон Мъск, да стане печеливша през финансовата 2018 година.

В момента Tesla произвежда по 2500 автомобила Model 3 седмично, но планира да удвои темповете към края на второто тримесечие. Във всички случаи обаче интересът към електромобилите на Tesla ще продължи да превишава значително капацитета за производство на компанията.

Tesla продължава да работи усилено по системата за автопилот, която се очаква да бъде готова още тази година. През седмицата Илон Мъск заяви, че автопилотът ще позволи на електромобилите Tesla да изминат самостоятелно разстоянието то западното до източното крайбрежие на САЩ.

Коментари по темата: „Tesla увеличи приходите си, но отчете рекордна загуба”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    -685 мил/3300 мил = -22%

  2. фас

    Най-вероятно заради фишове и актове от нашенските катаджии у космосо…
    Продължаваме напред!

Коментар